Umeå till Härnösand (etapp 7)

28 07 2012

Hoj Hoj,

En strålande dag igen. Tempen på hojen visade 30 grader när vi rullat ett tag. Palle fortsatte på egna äventyr mot Östersund på morgonen efter frukost. Vi checkade ut, men vi kunde ha bagaget kvar och hämta det senare. Vi tog en runda på stan och kollade in den lokala Clas Ohlson butiken. Mycket trevlig personal och det blev en pratstund med kassörskan. Därifrån till Ur & Pen. Ytterligare en kolossalt trevlig dam med mycket humor. Jag var ute efter en speciell klocka och hittade den ganska fort. Investering blev det. Sedan pratade vi med kassörskan i säkert 15-20 minuter efter då inga andra kunder var i butiken. Vi tog en mjukglass och köpte en dricka på torget. På löpsedeln såg vi att en 19 åring hittats död på en åker. När vi lämnade Piteå såg vi spår av en bil ut på en åker och där var det fotografer och några till. Polisen som var på plats hade inte hittat föraren som låg 20 meter från bilen. Kamrater till han hittade honom dagen efter.

Tillbaka till vandrarhemmet och klädde på oss hojkläderna och bar ut vår packning. Packade hojen och sen for vi iväg mot Härnösand. Nattens boning var bokad. Ett dubbelrum för 350 kronor. Oundvikligt att komma på E4:an några mil, men så fort det gick visade min GPS alternativ väg. En av vägarna gick via Olsfors. Ett litet brukssamhälle. Ett fik hittade vi där och svängde in. När jag tog loss GPS’n så stog det Sunnansjö som nästa avfart. En kollega till mig har köpt en kåk där och jag sa till honom att vi kommer förbi under vår tur. Jag ringde upp honom för att kolla om han var där och det visade sig att vi endast hade 5 km till dom. Tyvärr hade vi då redan fikat på Kaffé Anno 1762 och ätit en jättegod äppelkaka. En liten butik fanns där också och vi köpte Älgsaft. Spännande dryck och inte en aning om hur den smakar, men den skulle lindra värk i leder och motverka inflammationer.

Vi for vidare mot Eilert och hans fru. Eilert stod och vinkade vi stugan då vi kom. Jag hade lagt in adressen i GPS’n och den sa till exakt vid rätt ställe. Vi fick kall god dricka då vi redan fikat och var mest törstiga. Han hade ett fint ställe med utsikt över sjö och en hage med kor. Han och hustrun trivdes som fisken i vattnet. Båda av dom härstammar från norr så det var nog lite som att ta sig hem igen.

Vi körde vidare mot Härnösand. Nu blev det äntligen mycket av småvägar. Ju närmare vi kom Höga Kusten så ville GPS’n ta oss av E4:an som vi kommit upp på igen, men vi ville nu rulla på till målet. Ett stopp skulle det bli vid Höga Kusten bron förstås. Mycket magnifikt byggnadsverk. Skulle vara lite kul att ta sig upp i ett av tornen och kolla på utsikten. Om man nu skulle tordas. Vi tog några kort förstås och rullade sedan vidare mot Härnösand. Vi letade upp vandrarhemmet på Köpmangatan och fick instruktioner om vart vårat vandrarhem låg. snart var vi där och installerade oss. Sedan gick vi ut för att ta ett glas och hamnade på Hamnkrogen. Där fick vi se menyn och tog varsin bikermacka. Det var en bikermacka av kollosalformat och till den tog jag en kall och Monica ett glas rött. Mer än mätta gick vi ”hem” igen. Tänker på Marvin Gaye’ s låt ”Where ever i lay my hat” fast med texten ” Where ever i lay My helmet, Thats My home”

Hade!!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: