Härnösand till Rimbo (etapp 8)

29 07 2012

Hoj Hoj.

Detta blev den längsta turen per dag. Runt 48 mil med utsvävningar och mindre vägar. Så lite som möjligt på E4:an.

Vaknade tidigt i Härnösand. En mulen morgon men inga regnmoln. Vi var klara att åka redan vid 8 tiden. Inga affärer var ju öppna förutom mataffärer då det var söndag. Lite trafik denna tidiga morgon. Någon enstaka bil mötte vi. Vi åt ingen frukost innan vi åkte iväg utan bestämde  oss för att äta det på vägen. I Timrå kurrade magarna och vi körde in på en mack och åt frukost och tankad upp hojen och gav kedjan en dusch med Lithium fett.  Nu hade molnen lättat ordntligt och det var nu mer klarblå himmel än moln. Såg ut att bli ännu en solig dag. Termometern på hojen visade 28 grader.

Vi körde vidare söderut. Mesta dels möjliga småvägar och man ser så mycket mer än bara mölja fram i 110 – 120 på motorväger. Bitvis blir man ändå ”förpassa” till motorvägen då inget annat val finns. När man sedan skall av motorvägen blir det lite intressant att se vart man hamnar. På en avstickare som vi köde in på var det fullt med vindfällen på vägen som sågats av så en lite bredare gångväg var skapad. Den blev smalare och smalare, men vi tog oss fram. Sträckan var kanske  2,5 km och sedan gick vi på E4:an igen.

Vid Sundsvall slog hunger till och vi stannade på en Sibylla och tog en vanlig hederlig kokt med mos. Så gott ibland att ”slippa” dessa hamburgare. Kan bli för mycket. Även lågt flygande mindre fåglar tyckte detta var ett bra ställe då dom plockade roadkill från grillarna på bilarna. Nedanför satt ungarna och blev matade. Vi körde vidare igen söderut. Så många fina små orter man ser när man avviker från dom stora vägarna. Det tar längre tid men så mycket mer givande. Vi kom ner till Hudiksvall och tog en sväng in mot centrum. Eftersom det var söndag så fanns det inget öppet och knappt en själ ute. Vi såg en skylt med mjukglass och så fick det bli. Parkerade bredvik kiosken. När vi satt där så droppade det in fler hojar. Kul tänkte vi och morsade glatt, men fick en blick tillbaka som var typ ”skit ner dig”. Var det detta som var Glada Hudik?? Vilka jä….a typer. Ni Dom hade tydligen stämt träff för att ta en tur. Jag har aldrig någonsin mött några dylika hojåkare. Jag tänkte att må åskan slå ner i hjämen på er så ni kanske fattar vad det handlar om att vara en biker.

Glassen var iaf god och vi körde vidare igen med GPS´s som ledsagare. Vi rundade nästan kyrktrappor och hustrappor på vår färd söderut. Ibland tvivlade man på tekniken och tänkte att det här kan inte vara rätt. Efter Söderhamn hade jag lagt in ett delmål hos Kennet och Carola, våra fd grannar, som flyttat till Vallvik. Framme så blev det fika och bulle. Meningen från början var att vi skulle stanna en natt där, men vi tänkte gasa på hem. Vi var runt och kollade in campingen och badplatsen. Den sista lördagen i Augusti så anordnas något som kallas lyskväll. Då tänds marshaller överallt i Vallvik och det skulle tydligen vara längs hela kusten från Gävle och upp till Vallvik. Vi bokade en stuga på campingen och tänkte åka upp, fast då med bil.

Vi tackade för oss och styrde kosan hemmåt. Nu var det 22,5 mil kvar stora vägen men vi tog 76:an från Gävle så det blev väl lite längre.

Nu återstår redigering av alla bilder som tagits,  både med mobilen och kameran så man har något att titta på när vintern kommer. Lägga up rutten från GPS´n till Garmin Connect på nätet. Idag blir det hojtvätt och en översyn. Hojen har varit helt underbar att köra. Denna typ av hoj passar mig perfekt. Sitter bra och kan till och med köras på ett tjockt lager med grovt singel som vi fick pröva på i runt 4 mil. Även om det inte var kul så gick det.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: