Rehabiliteringstur efter Ullared.

11 08 2012

Hoj Hoj,

Äntligen blev det en rehabiliteringstur efter Ullareds besöket. Nu känns det bra igen. Dagen började med något varv på centrum och Rimbo Dagen. Lite festligheter på byn kan man säga. Ett toppenväder i år mot förra året då det var regnigt och kallt. Väldigt mycket besökare och rekord många stånd var det i år. Några lotter togs och man gissade lite vikt på boule kulor och svarade på frågor om olika djur. Såg inga frågor om ankor, så jag stod över. Svärmor däremot klämde till med första vinsten. Grattis Anita. Såg en gammal vän som jag fotade. Som 10 åring så var detta den första hoj som jag körde. En Husqvarna Silverpil. Brottet är preskriberat nu så jag kan skriva om det. En maskin som tog många Cross segrar på sin tid. Observera växelspaken som sitter på höger sida. Kick och fotbroms sitter på vänster. Skulle man testa en idag blev det nog lite problem. Kanske inte i början, men när man tror man vant sig.

När vi var nöjda åkte vi hem för att byta om till hojkläder och ta en rehabiliteringstur efter den traumatiska upplevelsen på Ullared. Klurade lite på vart vi skulle, men snart hittade jag en runda. Med siktet, eller snarare GPS´n  inställd på i första hand Gräddö, så körde vi iväg från Rimbo. 77:an mot Norrtälje och sedan ut på E18 mot Kapellskär. Tog av mot Södersvik. Passerar en fin badplats, Björkö Örn. Framme vid Gräddö svängde vi ner mot Grädö Bryggcafé. En liten pluttig stuga som serverar våfflor med grädde och sylt, mackor och kaffe. Ingen plats inne att sitta på, men ute finns et gott om plats. Vädret bör således alltså vara av den soligare sorten. Vi tog bara en glass här. 2 kulor i strut. Rom – Russin och Raider smak. Rom-Russin is the shit. Slår allt som jag testat.

Efter detta stopp fortsatte vi mot Furusund. En avstickare ner till Räfsnäs brygga. Färjor går härifrån ut till några öar. Inga roliga hojvägar på dom, då man inte kan köra runt på öarna. En väg leder rakt in på ön och samma tillbaka igen. Vi fortsatte ut igen till Furusundsvägen. Furusundsvägen (278) från 276:an är en rolig väg att köra. Ganska skarpa kurvor och lite kuperad terräng. Möter ibland dom som gasar ganska så rejält, men lagom är bäst. Här tog vi en fika på Cafét nere vid Furussunds brygga. Träffade ett par från Danderyd som hade hittat hit via 276:an. Imponerade av 276:an och Furususndsvägen. Dom skulle bara veta vilka pärlor jag har i bakfickan, tänkte jag. Efter påtåren så var det dags att köra hemåt igen. Nette skulle ha hjälp att få hem sina saker från ståndet hon hade på Rimbo Dagen.

Det blev Furusundsvägen igen ut mot 276:an. En kort snutt på den innan vi tog av på en grusväg vid Linneladan vid Penningby. Passerar då Penningby slott. Slottet ligger invid Väsbysjön. Under 1800-talet så sänktes vatten nivån i sjön. Innan dess gick vattnet betydligt högre upp och en stor del av borgen var omgiven av vatten. Lite vaga uppgifter om när borgen skapades med det tyder på att den restes 1446 av Nils Sture. Ett vackert litet slott är det iaf.

Några kilometer efter slottet så kom vi ut på Snesslingebyvägen mot Addarsnäs. En mindre asfalterad kurvig väg. Tyvärr lite åtgången av tjälskador, men ok ändå. På denna väg kan man göra en liten avstickare mot Länna Kyrka. Den vägen är så fin. Eller vad tycker ni om bilden till höger? Vägen omgärdas av gärdsgårdar på båda sidor. Skickade in bilden till Norrtälje tidning i en tävling om bästa sommarbilden. Få se hur det går. Ut mot gamla Stockholmsvägen och sedan mot 77:an för hemfärd till Rimbo.

En liten rehabiliteringtur på 13 härlig mil blev det. Känns som man är normal igen 🙂
Turen finns under fliken GPS rutter.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: