Ljuskväll i Vallvik

25 08 2012

Hoj Hoj,

Vilket satans regnväder det var natten som var. Så pass att jag vaknade och då låter det mycket. Fick gå ut och titta så vattnet tog rätt väg nere vid garaget. Brunnen fungerade som den skulle.några rejäla blixt och dunder blev det också. Inte så jättenära dock.

Idag åker Adde och jag upp till Vallvik för att vara med på ljuskvällen. Våra före detta grannar har flyttat upp dit och berättade om detta förra året. Monica jobbar tyvärr och kunde inte följa med. Vi bokade stuga på campingen redan i somras då vi passerade där på hemvägen från hojsemestern. Stugorna går åt ju närmare dagen för ljuskvällen man kommer.

Byte av Xenon lampor i bilen på G. Skulle tydligen gå att byta dessa själv och det var ju grymt bra. Beight att behöva lämna in bilen bara för att byta lampor och satans dyrt är det också. Ett års garanti på lamporna från Xenon kungen. Jag har inte läst villkoren för garantin ännu, så jag vet inte hur den är. För priset av en så fick man här två lampor och det rekommenderas förstås att byta båda samtidigt. Tankade upp bilen igår. Satan va dyrt. Nu gick den väl på bensingorna. Full tank gick på 928 kronor. 15,46 litern för 95 oktan. I Brottby såg ja att där ligger bensinen strax under 15 kronor. 14,93 tror jag att det var i går. På full tank hade jag sparat 30 kronor. Det blir inte mycket ändå, men 30 kronor är iaf 30 kronor.

Tänk om man kunde få alla att tanka från en och samma bolag i 1 månad. Det måste ju vara riktigt kännbart för dom som inte får got sålt och för att få sälja blir dom tvungna att sänka priset. Då går alla över till en och samma av dom som sänkt. Så skulle det rulla på tills priserna blev normala igen. Jag vet att största boven till höga priser är egentligen inte produkten i sig, utan alla dessa jävla skatter och andra pålägg. Bensinskatten måste ju vara en riktig guldgruva för staten. Skulle vara kul att veta hur mycket staten tar in på bensinskatten. Själva bensinen tror jag kostar på runt 6-7 krono litern. Största sänkningen skulle alltså vara att sänka skatten på den, men det lär ju aldrig hända. Vart går den förbannade bensinskatten till? Jag vet inte iaf och säkert ingen annan heller.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: