Mini semestern.

28 08 2012

Hoj Hoj,

Då har Adde och jag haft den lilla mini semestern. Vi var upp till Vallvik, c:a 2 mil sydost om Söderhamn. Från Gävle och upp till Söderhamn placeras marschaller ut längs hela kustbandet. I år var det mindre marschaller vid campingen mot vad det har varit förr om åren. Det var ändå rätt mysigt att se hela kustbandet vid Ljusne lysas upp av marschaller. Vi åt grillat hos Kenneth och Carola. Mycket gott var det, efter en dag med inte så mycket mat.

Vi åkte runt 11 på lördagen. Vi tog ett stopp i Gävle och kollade in DollarStore. Inget att besöka någon mer gång. Litet och bökigt var uppfattningen. Efter det körde vi till fentrum och gallerian. Clas var förstås ett givet besök. Inte heller det gav något bestående intryck, men Clas är ju alltid Clas ändå. Lite litet utbud var det. Flera saker jag vet Clas normalt har fanns inte i butiken. Vi körde vidare mot Vallvik.

Vi var in i Söderhamn med Kennet och Carola på lördag em då det var en mini marknad där. Den var verkligen mini jämfört med Rimbos. På väg tillbaka såg vi en DollarStore och den skulle vi kolla in innan vi åkte hem igen till Rimbo. på söndag morgon satt jag och letade om det fanns någon Clas butik i Södehamn, men den närmaste var i Bollnäs. Vi åker dit tänkte jag, men såg att det var ju inte så långt till Insjön. Vi skippar den i Bollnäs och åker till Insjön. Vi skulle hinna dit innan dom stängde om vi tog en snabbfika hos Kennet innan vi drog.

Vi tog snabbfikat och tillbaks till stugan och packade ihop och städade och sen drog vi mot Insjön. Först var vi in på DollarStore i Söderhamn och kollade. Den butiken var stor och bra ordning var det. Vi tog en snabb koll för vi hade en bit till Insjön. vid Bollnäs åt vi lunch på McDonalds. Letade efter en Sibylla men fannns ingen i närheten. Less på hamburger mackar. Lägger sig som en klump i magen. Nä tacka vet jag mos och korv. Det är mumma det. Snabbt vidare sedan mot Insjön. Inget stopp på vägen utan raka spåret.

Vid gled in i Insjön och kort därpå stog vi framför Insjöns Mecka. Urmodern till allt vad Clas Ohlson butiker heter. Normalt sett så finns det en fyndlåda i varje butik. Här den utbytt mot en fyndbutik. Runt 2000 kvadrat butik. Vi började med den. Blev ingen investering från den. Mycket bra att ha, men klarade mig från frestelsen. Bar ute efter en bluetooth enhet att ha i bilen för mobilen. Hittade den jag var ute efter och den slank ner i korgen. Innan det så hade förstås annat slunkit ner också. Ett par högtalare till Adde till exempel. Klockan gick och det närmade sig stängning så vi drog mot kassorna.

Vi var lite törstiga så jag gick till en kiosk och frågade efter en cola.
— Vi har ingen kola. Blev svaret.
OK jag var kanske lite otydlig och sa coca cola.
— Vi kokar ingen kola.
Damen som var från ett annat land hade lite problem med världen mest kända dryck. Jag fick förklara vidare att det var en coca cola burk med dricka jag var ute efter och till slut så fick vi våran dricka.

Vi körde vidare söderut mot Rimbo. Nästa stopp blev Borlänge där vi var in till centrum. Det var vi och fyra till som var där. Det var ju söndag eftermiddag så allt var ju stängt så vad skulle dom ut och göra. Vädret var inte heller något bra. Regn från och till. Vi körde vidare igen strax utanför Borlänge så började det att regna ordentligt. Vi kunde köra runt 60-70 på 110 vägen. Fick ligga långt efter framförvarande bil. Då kommer en idiot och blåser om i minst 120-130 så vattnet stänker om det. Det var alltså ganska mycket vatten på vägbanan. Internera på att olyckor händer. Efter i stor sett regn hela vägen hem så kom vi iaf hem igen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: