Furusund – Gräddö med Hojgänget.

16 09 2012

Hoj Hoj,

Idag körde jag min hojtur med Hojgänget ut mot ”mina” domäner igen.

Vi mötte upp vid McDonalds i Upplands Väsby. Solen sken från en klarblå himmel. Detta kunde bara inte bli fel. Vi blev totalt 8 stycken hojar som skulle smeka lite asfalt. Från McDonalds så tog vi Sandavägen ut mot Rv 265 vid Trafikplats Hagbylund. Mäktigt att se 8 hojar glida fram i stilig formation. Vi tog av från 265:an och körde mot Löftinge. Förbi Arninge på Vaxholmsvägen. Igenom Rydbo och ut en kort bit på Rv 274 mot Vaxholm. Svängde av mot Svinninge för att köra en krokig väg. En väg som tyvärr skördat några offer då kanske några av dessa överskattat sin förmåga, men trist är det ändå. Passerade någon dag efter en olycka förra året och minnet som var kvar var blommor och ljus vid kurvan. Inte vad han hade tänkt sig när han vaknade den dagen.

Mot Furusund på kustvägen (Rv 278). Ett tråkigt parti på vår tur enligt min mening, men man har inte så stort val. Palle vek av i Åkersberga. Passerade Brovakten. Ett fik som jag och frugan brukar gästa några gånger per sommar. Nu var det bommat med gallergrind såg jag. Ett populärt fik bland hojåkare på kustvägen. Vid Linne Hammarby tog vi av mot Furusund. Denna fina väg med många långa svepande böjar. Bilar möter man i klungor då dessa kommer ifrån färjan som går över till Yxlan och Blidö. Vi var ner till Café Bryggan men är var det tji med mackor eller annat tilltugg. Stängt för säsongen. Ner mot färjan och grillen för att äta något. Här uppstod en viss förvirring beträffande vad många beställt och vad dom åt. Vad jag säkert vet är att 4 stycken åt det dom beställt, men övriga hade på något sätt lyckats förväxla rätterna med varandra. Jens fick en lite för väl lagrad räksallad. Inte undra på att han tyckte det blev dyrt. Jamför med vad en väl lagrad Whiskey kostar. Han mådde inte altför bra efter den, men han klarade sig utan att kasta upp.

Efter denna cirkus så fortsätte vi färden mot Gräddö. Jag ville visa gänget Gräddö Bryggcafe. Ett otroligt fint litet fik ner vid vatnnet. Vi tog av mot Kapellskär på Furusundsvägen och körde rakt över mot Gräddö.  När vi kom dit tändes ett hopp då en skylt utanför visade att det var öppet och på dörren stog det Öppet söndagar 11 – 16. Utanför fiket satt 3 personer och smaskade på varsin glass. Vi radade upp våra hojar och klev av och tog av oss hjälmar , handskar osv. Då säger en av herrarna som slickar på sin glass att fiket är stängt och visar det genom att ta i dörren som är låst. Fick en liten flashback från en film (kommer inte på namnet) där en ortsbo gör glass med en utombordare. Där försvann den fikastunden. Läget imponerade iaf på deltagarna. Fiket ligger precis nere vid vattnet och det är underbart att sitta där på sommaren och ta en fika eller glass. Brukar inte heller vara någon direkt trängsel. Det var bara att ta på sig allt igen och nu ställde vi in siktet på Landkrabban i Norrtälje.

Ut igen på Kapellskärsvägen och mot Norrtälje. En tråkig rak väg igen in till Norrtälje. Vi rullade in till Landkrabban för en fika. Här var det iaf öppet. Vi satt ute och några deltagare lyckades manövrera stolen så den ramlade utanför terassen. Jag håller med om att det var lurigt att få stolen att vara kvar på terassen. Om jag hade snickrat detta hade jag spikat fast en regel i kanten av den yttre delen av terassen. Man lyfter ofta inte stolen högt utan skjuter den mer ut mot kanten. Denna regel hade stoppat stolen. När vi fikat färdigt var det dags att köra vidare igen. Här splittades gruppen lite. Vi blev 6 stycken kvar som tog Rv 276 (gamla Stockholmsvägen) mot Kårsta. Vid Kårsta vägskäl fortsatte 2 vidare mot Brottby, men vi 4 tog in mot Kårsta för att köra den krokiga vägen till Vallentuna. Med solen rakt emot oss så var det lite svårt att se på vissa partier, men vi kom fram till Vallentuna utan problem. Annika behövde fylla i lite mer bensin så vi svängde in på Shell i Vallentuna. Vi fortsatte sedan mot Upplands Väsby och McDonalds för att knyta ihop turen.

För mig stannade mätaren på 39 mil. En rediger tur med andra ord, men det gällaer att passa på nu. Man vet aldrig när det blir frost. Man ser redan att löven börjar gulna och falla av från träden. Jag har ju en grustur som jag gärna skulle vilja göra.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: