Söndag kväll.

23 09 2012

Hoj Hoj,

Då var det söndag kväll och helgen har därmed passerat. En regning sådan dessutom. Lördagen regnade bort men söndagen blev väl skaplig emellanåt. Fick iaf lite vettigt gjort.

Fick ordning på handtagsvärmarna till slut. Höll på gå bananas ett tag. Satans knepigt när det är 2 fel på samma gång. Köpte förra året Biltemas värmehandtag med 2 läges funktion. Högsta läget slutade att fungera och bara lågeffekten fungerade. Tyvärr så låg att körde man så orkade den inte värma handtagen. Insåg att det är full effekt eller inget jag använt så jag köpte en kontakt av/på istället. Kopplade om anslutningarna helt och hållet och testade. Ingen värme i handtagen. Mätte spänningen vid kontakten 11,8 volt. Mätte spänningen vid andra polen på kontakten 0 volt i båda lägena. Kopplade loss kontakten och Ohm mätte. Inget fel på kontakten. Av/På fungerade som det skulle. Kopplade på kontakterna igen. Samma sak. Nu hör det till saken att när jag mätte den andra polen på kontakten flyttade jag kontakten kanske någon cm för att komma åt. Höll den i samma läge och mätte på inkommande kabel och det blev 0 V.

Konstaterat glappis någonstans från positionslampan, där jag tar ström, och upp till kontakten. Säkrings hållaren blev starkt misstänk och där var det glapp. Lödde om en anslutning och saken var oskar. Nu var det kräm fram hela tiden då tändningen var på och det var bara att borra hål för kontakten och sy ihop panelen igen. Nu har man fått värme igen i handtagen och kan förlänga säsongen något. Det gör en otrolig skillnad med värme i handtagen. Inga problem att köra 5,5 mil i 5-6 plus grader. Visserligen är man mer kräsen nu på sensommaren än på våren. På våren kör man gärna med 5 plusgrader , men nu är man lite mer försiktig. Sen har ju vädret inte varit det bästa heller med minst en rejäl regnskur per dag.

På kvällen tog jag med svärmor upp till kyrkan och vi lyssnade på en orgelkonsert. Inte så ofta man är i kyrkan när det inte är begravning. Innan konserten tände jag ljus för mina föräldrar och min svärfar. Vackert ljud från kyrkorgel och med den akustik som det är i kyrkan. Några klassiska stycken spelades. En del mindra bra enligt min mening. Den yngsta av kompositörena var född 1907 och hans musik var för spretig tyckte jag. Jag skulle vilja sätta ihop en lista några mer moderna ”vanliga” låtar som skulle framföras på en kyrkorgel. När jag satt där och lyssnade poppade en låt upp i mitt huvud. Mälarö Kyrka, skriven av Sven Lindahl framförd av Lenne Broberg någon gång på 60 talet. Det ni.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: