Hojtur en solig höstdag.

6 10 2012

Hoj Hoj,

Vilken dag det varit idag. En riktigt fin höstdag. Vi var till Ewa och firade henne då hon fyllde i Måndags. På hemväg mötte vi en del hojar och kände bara att jag måste ta en tur. Monica skulle jobba så jag fick ta en själv. Hade mina funderingar på vart jag skulle åka, men kom på att del 2 av grusturen skulle bli lagom lång denna eftermiddag.

Ladda GPS´n med del 2 av grusturen och på med hojkläderna. Solen sken för fullt och det var 13 – 14 grader varmt. På med handtagsvärmarna för att testa om det fungerade som det skulle efter det att jag lagat dom. Blev varmt och gott om händerna igen. Ner till macken och tanka upp hojen. Hade kört 41 mil sen sist jag tankade. Ingen tanklampa lyste ännu. Brukar kunna köra 46 – 47 mil på en tank. Så skönt att slippa tanka stup i ett. 20 liter gick det i vilket ger 0,48 l/mil. Inte dumt.

Nu bar det iväg mot Uppsala hållet. Skulle gå på del 2 längs med Almungevägen (RV 273) och körde av mot Vadet. Fina grusvägar. Solen sken och skogen lyste i alla höstens färger. Mycket vackert. Stannade till och tog bilden här bredvid. Detta var inte det enda vackra stället utan det fanns hur många som helst. En liten lustig sak upptäckte jag och det var det att stolpar för plogbilen redan var utsatta. På ett ställe var vägen helt belaggd med gula/röda löv. Stannade till för att ta ett kort och just då kom dagens bil verkade det som. Löven blåstes av vägbanan och det blev inget kort. Vilka underbara platser att bo på egentligen. Jag skulle inte alls ha något emot av att bo mitt ute i skogen. Måste vara underbart. Kräver förstås att fler i hushållet har körkort och att det finns två bilar. Många otroligt fina villor som jag körde förbi. Ibland tror man att vägen kommer att stanna vid ett hus, men man bara rundar trappen så fortsätter man 🙂

Nöjespalats kunde man och hitta mitt i skogen. Palatset var säkert minst 500 kvm stort, eller litet. Inte ett hus i sikte och så dök detta upp. Kan ju gå hett till på logdanser när ungtupparna slåss om ortens damer och här kunde det kivas för fullt utan att störa någon. Jag körde vidare på min upptäcktfärd bland grus och löv. En del vägar hade blivit asfalterade och det var inte fel det heller. Underbara vägar med otroligt fin beläggning. Jag rörde mig ju nu i Uppsala Län så det var inte annat att vänta. Många fina asfalterade hojvägar finns där också för dom i Hojgänget som inte är så förtjusta i grusvägar. Risken är dock, som det var vid Ekoln Runt, att man tvingas ta en del grus för att få lite längre asfalt och längre tur. Men det gick ju bra det också sist.

En väg som definitivt inte passar sig för custom var detta avsnitt som jag kom in på. En riktigt liten väg med en grässträng i mitten och spåren bestod av lera/grus/singel omvartannat. Nu har det ju regnat otroligt mycket så det har väl gjort sitt till. Det visade sig när jag kom ut från denna ”väg” att det var fordonstrafik förbjuden på den. Visserligen var det en öppen bom från det håll jag kom, men ingen skylt. Ingen bom däremot från andra sidan. Efter att ha varit nord-ost om Uppsala på småvägar så kom jag ut igen på 77:an vid Mälsta. En bit norr om Husby Långhundra.

Det blev en härlig tur på 11,5 mil i höstsolen. Lagom tills jag kom hem så gick solen ner och GPS´n gick över i natt-utseende. Ser fram emot nästa helg (Lördag 13 Oktober) då jag bjudit in hojggänget till ett Grusevent. Lite fattigt med deltagare ännu, men hoppas på fler.

Ha e!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: