Kallt är det

28 10 2012

Hoj Hoj,

Nu är det kalla nätter och värre lär det bli. Dags att sula om på bilen och till det behövs lite extra saker (förstås). En mutterdragare skall det bli. Har avverkat några under årens lopp. Såg att Clas Ohlsson hade 5 års garanti på Cooltechs mutterdragare. En sån får det bli. Smidigt att slippa lossa och dra för hand. Spar lite tid på detta tråkiga göra.

I veckan så blev det ett givet besök hos Lelles MC i Uppsala för lite investering. Ett par byxor har jag länge funderat på då dom gamla varit trasiga i benet sedan jag brände hål på dom på Intrudern. Innan jag hann fixa ett skydd för avgaskröken lyckades jag lägga benet emot röret och sen var det klippt. Lite varmt blev det om benet och ett hål i ytter lagret på byxorna. Efter det blev det ett evinnerligt skrubbande på avgaskröken för att få bort den svartbrända byxan. En chromsläde ska ju glänsa. Nu blev det ett par Lindstrands TT-Pants Enduro Svart. Känndes mycket bra med ett rejält tyg och förstärkt på utsatta partier. Inte ett dugg sugen på att testa dom på hojen, men det kan nog dröja nu. Så fort tempen kommer över 5 grader en helg och det är torrt ute blir det en test.

Ett nackskydd funderade jag också på. Nu fanns det bara barnstoleken av den så det blev inget. Dom hade andra, men 4000 kronor var inte min budget för det. Bland crossförare är meningen delad var gäller nackskydd. Än är det inget tvång, men från och med 2013 kommer det att vara ett obligatoriskt skydd. Två dödsolyckor inträffade på en tävling och dessa hade nackskydd. En del säger att om dom inte haft det hade dom klarat sig, men jag tror nog att det är som med bilbälte. Man klarar sig nog inte ändå i sådana fall.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: