20 mil igår på hojen.

4 11 2012

Hoj Hoj,

Det blev en kalas lördag. Sparsamma +1 grad på morgonen, men det steg sedan och blev härliga 8 grader. Idag skulle nya byxorna testas. Halvarssons underställ, jeans och Lindstrands TT Pants Enduro, tröja och Halvarssons jacka gjorde att temperaturen höll sig på en lagom nivå.

Halvarssons understall har ett Outlast skikt. Samma som i jackan och när jag läste om det trodde jag väl inte att det skulle fungera som det var sagt. Jackan var snygg och Halvarsson kvalité är ju känd sedan långt tillbaka. Faktum är att när man tar den på sig känns den sval och efter en liten stund har man en behaglig kroppsvärme. Jag hängde jackan i solen på altanen där det var +40 grader varmt. Jackan kändes varm utanpå, men när jag tog den på mig kändes den fortfarande sval. Jag gick i ett köpcentrum med jackan knäppt och kände sedan innanför jackan och det var varken varmt eller kallt utan en lagom temperatur. Understället verkar fungera på samma sätt. Riktigt skönt att ha under nu när temperaturen börja glida ner mot nollsträcket. Förlänger säsongen lite ytterligare tillsammans med handtagsvärmare.

Lindstrands TT Pants Enduro. Bara namnet kan ju få en att gå igång på alla cylindrar. Mycket stabila byxor som ger känslan av att vara ett riktigt bra skydd. Många fickor som jag  gillar, men man ska tänka på att bästa skyddet ger byxan utan saker i fickorna. Lämna alltså stora köttyxan, skruvmejseln och andra nödvändiga verktyg hemma eller förvara dom i väskorna på hojen och inte i byxorna. Dragkedjorna fungerar mjuk och fint utan att fastna i foder. Vattentäta förstås. Urtagbart foder, men det har väl alla byxor värda namnet. Skydden sitter bra där dom ska. Byxorna är förstärkta mot slitage vid insidan av benen och i ändlykten. Lågt placerade reflexer på benen. Kraftigt bälte följer med.

Det blev alltså en tur på 20 mil vilket förkortade icke hojsäsong betydligt och håller abstinensen borta ett tag. Anna, från Hojgänget, och jag möttes vid Brottby för en tur mot då okända mål. Anna på sin nyinköpta Yamaha FZR600 Fazer. En radfyra med mjuk och fin gång.

Vi bestämde att vi skulle åka till Vaxholm. Åkersbergavägen alltså från Brottby och vid Åkersberga tog vi den traditionella Svinninge vägen ut mot Vaxholmsvägen (274:an). Lite blött var det efter nattens regn och morgonens fukt. Man fick vara lite på sin vakt som vanligt sent på hösten efter löv och lera från intilligande åkrar. Det blev också traditionsenligt Bogesundsvägen. Vi mötte någon enstaka bil på hela Bogesunds sträckan. Hitentills har vi inte sett en enda hojåkare. Framme vid Vaxholm var det tomt på MC parkeringen, sånär som på en tvåhjulen uner ett kapell. Såg ut att vara långtisparkerad. En fika med en ägg/anjovis macka satt fint.

Planen var att ta färjan över till Rindö och vidare mot Gustavsberg, men molnen på himlen såg inte roliga ut så vi bestämde oss för att köra tillbaka innåt igen. Mot Åkersberga och vidare mot Norrtälje. Vid Linne Hammarby tog vi av på en kort grusväg. Någon kilometer grus kändes rätt. Vi kom strax upp på asfalt igen och körde mot Addarsnäs. Vid ett ställe på denna väg håller ett arbete på med att gräva ner frjärrvärmeledningar och där är det lera över hela vägen. Man ser det tydligt från långt håll så man får glida mycket lugnt därigenom och ett tag efter då lera sitter kvar på däcken.  En mycket vacker väg på sommaren är den lilla avstickaren man kan göra runt Länna Kyrka.

Vi kom så småningom ut på Gamla Stockholmsvägen och körde mot Stockholm. Vi svängde av mot Kårsta för att ta dom små vägarna till Vallentuna via Frösunda och Lindholmen. Ler alltid när jag kommer till Lindholmen och ser dom så typiska Svensson, Svensson radhusen. Som direkt taget ur vinjetten till serien eller snarare att vinjetten är tagen härifrån. Framme vid Vallentuna vände jag hemåt igen och Anna fortsatte mot Täby.

En lördag med en ny bekantskap från Hojgänget och en trevlig tur.

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

4 11 2012
Anna

Ler alltid oxå när jag ser radhusen i Lindholmen 🙂 Och så tänker jag att det är nog bättre att bo i dem och ha utsikten över landet än tvärt om. Tänk att bo i de röda husen med knutar och se radhusen. Hm.
Annars kan jag slå ett slag för Twilfits sidenunderkläder. Långkalsongerna är helt grymma – jag frös extremt lite trots den relativa kylan.
Fantastiskt fin tur, roligt att köra av sig lite den här årstiden!

4 11 2012
Runar

Ser ut precis som vinjetten till Svensson, Svensson.
Siden tycker jag låter kallt, men jag har kanske fel. Det kanske håller värmen bra trots allt. Med Halvarssons underställ skulle jag nog kunna kör till gruvan om det var under + 5 grader, men det är ju inte så lockande ändå. Däremot skulle jag kunna tänka mig en tur på helgen för att testa. Vi hade tur med vädret igår. Idag har det var disigt och mulet hela dagen.
Ja visst är det skönt att åka av sig. Det gör ju att säsongen förlängs och att det inte är så långt till nästa. Man får va glad åt alla dom gånger det går.

4 11 2012
Anna

Har aldri kollat så mycket på tv – men de är så felplacerade de där radhusen…
Jag hade aldrig testat sidenunderställ innan syrran tvingade mig, men de slår allt vad syntetställ har att ge – sjukt bra helt enkelt. Ska kolla om det finns tröjor oxå. Är dock lite osäker på om de har din storlek på Twilfit 😀
Hoppas det blir väder nästa helg oxå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: