Gråmulen helg.

10 11 2012

Hoj Hoj,

Då var det lördag. Helgen ser inte ut att bjuda på några hojturer. Gråmulet och  5-6 grader varmt. Tack vare 20 milaren förra helgen så är abstinensen på hanterbar nivå. 75 dagar till MC mässan På Två Hjul i Älvsjö. Något att se fram emot under denna årstid. Lelle veckan har varit som också är en liten ljusglimt då man kan komma över lite kläder till reducerat pris. För mig blev det ett par Lindstrands TT Pants som jag skrivit om tidigare.

När Älvsjö mässan varit så börjar man ju skymta hojsäsong 2013 lång borta i horisonten. Jag tycker årets säsong passerat fort. Kan vara för att vädret varit lite sisådär under sensommaren. Vi hade i alla fall en härlig semester tur på hojen tillsammans med Palle. Man blickar tillbaka med hjälp av bilderna och återupplever platsen, känslan, förväntan på nästa ställe. Det blev runt 240 mil och vi fick endast 2 regnskurar på oss. En av dom kom då vi var ute på den absolut sämsta vägen någonsin vilket försvårade det ytterligare. Mycket grovt singel och runt 2-3 dm tjockt. Dom som varit ut på sådant vet hur hojen reagerar. Det gäller att inte köra för sakta för då gräver framhjulet ner sig och inte för fort för då börjar det wobbla. Underlättar inte heller att man skjutsar, men Monica skötte sig exemplariskt. Följde med hojen utan att streta emot och luta sig åt fel håll. När vi kom ut på vanligt grus kändes det som asfalt och asfalten kändes som vi svävade på moln.

Vandrarhemmen kan rekommenderas starkt. Många av dom är nog omgjorda hotell så standarden är mycket bra. Ett billigt allternativ till vanliga hotellrum utan att för den saken snåla på komfort. Frukost finns att köpa på dom flesta av dom. Det enda som jag inte är riktigt nöjd med är att bara ett fåtal är anslutna till STF. Jag levde i den fantasin att samtliga vandrarhem var STF anslutna. Lite rabbat får man om man är medlem i STF, så jag slog ju till och blev det. Det visade sig att endast 1 kanske 2, minns inte,  av dom vandrarhem vi övernattade på var ett STF. Enligt uträkningarna jag gjorde innan så skulle vi tjäna igen medlemsskapet med rabatten. Skitsamma. Inga större summor det handlar om.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: