Vinterns första snöoväder (5 December 2012)

6 12 2012

Hoj Hoj,

Då kom vinterns första, hoppas även på sista, snöoväder. Tur i oturen så låg jag hemma med halsont och en redig förkylning. Bussarna slutade att gå någon gång runt 16:00 ut mot Rimbo – Hallstavik. Jag hörde att den sista bussen som gick strax före klockan 16:00. Vägarna är fortfarande i ett bedrövligt skick, enligt dom som varit ute på dom. Långtradare fastnar överallt. Minsta lilla backe så står dom där. Kan inte va kul för chaufförerna. Nu vet jag inte om det var sydländska eller långtradare från Baltikum. Dom är ju inte så noga med mönsterdjup på sina däck. Så länge luften är kvar är det ok, tycker dom.

Jag har varit ut några gånger och skottat, men det var ingen höjdare med hostattackerna. Idag kom Ted med en traktor och körde bort det mesta avIMG_0162 snön. Så fint. Bara några tag med skopan så var det borta. En granne hakade på och frågade om hjälp och några skopor senare var hans snövall borta. Som det ser ut nu skulle man kunna tjäna ganska bra på att köra runt med en traktor och hjälpa folk skotta vid sina infarter. Den plogbil som passerat har ställt till det riktigt ordentligt med en bauta vall. Lite mildgrader på det också, så blir det tungjobbat. Någon ville nog också ha hjälp, men då ska man inte gnällt på motorljud. Det kan ju bli lite här men motorcyklar, crosshojar och bilar.

Fick just höra att 77:an mot Uppsala är helt avstängd. Så dålig att den inte är körbar. Hur5 December 2012 många som helst som kört av. Både bilar och lastbilar. Något måste ha hänt med snöröjningen av dom stora vägarna. Så här dåligt har det aldrig varit förr. Jag har inte ens sett någon plogbil. Undrar om det ens är vägverket som plogar längre.

 
5 December 2012

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: