God fortsättning

12 01 2013

Hoj Hoj,

God fortsättning på det nya året. Nu är vi på rätt sida om vinterna. Enligt min mening. Snart ger den sig och landskapet blommar upp igen. Inte bara med grönska utan även med folk som fyller alla våra ”vattenhål”.

Tänk så många fina ställen det finns som man ännu inte hittat i vårt avlånga land. En annan sak är att man blir även ”hemmablind”. Man ser inte allt det vackra och fina alldeles i ens närhet. Man tar det för givet. Att bara ta sig tid och se det vackra som finns i närheten kan vara nyttigt. Jag önskar inte att resa världen runt. Jag vill resa i vårt land. Det finns så mycket vackert och många vackra ställen att upptäcka. Upptäcka något som inte dom som lever och bor där ser. Kanske visa det för dom, så att dom också ”ser”.

Min högsta önskan skulle vara att kunna åka runt med hojen hela sommaren i hela Sverige. Tänk att få göra en resa ner till dom allra sydligaste delarna av Sverige och sedan ta sig uppåt på små slingrande vägar. Ingen brådska. Stanna till vid en glittrande sjö. Stanna till vid ett litet gårdsfik, som inte sett skymten eller ens loggan av Delicato. Eget bakat fikabröd och baguetter med räkfyllning. Stanna vid en by, ett samhälle. Prata med ortsbefolkningen. Så underbart. Höra vad dom har att berätta. Tips på ställen man måste se. That would be my summer!!

Ja om man fick det så. Nu står närmast MC Mässan på tur. Ja man kan drömma på många sett. Ett anat är att gå runt på mässan och titta på hojar. Som tur är så är jag riktigt nöjd med min hoj. Det enda jag saknar egentligen är ABS. Om jag skulle byta skulle det med all säkerhet bli en Varadero igen fast denna gång med ABS. Jag sitter mycket bra och trivs med dess temperament. Inte den vassaste som finns, men jag har inte så bråttom. Jag åker hoj för att njuta och kör, som jag tycker, med omdömme. Jag gillar att köra hoj och vill inte sluta som en blomma vid vägkanten. Det är inte därför jag kör. Jag tror bara att någon som kör eller kört hoj kan förstå hur det är. Denna frihet, avkoppling som att köra hoj ger kan man, inte jag iaf, få någon annanstans än i sadeln på hojen. Längtar så till första turen denna säsong igen.

En del meck blir det innan första turen. Nya skivor och klossar fram. Någon avundsjuk, psykiskt labil person slog till på en av bromskivorna i fram så den blev lite, lite sned vilket gör att bromsen hugger. En nätt kostnad på 32oo kr c:a. Helt i onödan som man kunna lagt på annat, t.ex en ny GoPro Hero3 kamera. Skivor och klossar köper jag från England. Jag får båda skivorna till vad priset för en är i Sverige.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

12 01 2013
Jonas Sjösteen

Bra skrivet, Runar! Så ser även min drömsommar ut. Hoppas jag är hyfsat pigg när jag går i pension. Då blir det en lååång hojtur i Sverige i maklig takt. =)

12 01 2013
Runar

Tack Jonas,
Ja man hoppas på att få vara pigg eller ännu bättre bli sådär onödigt rik så man kunde unna sig detta i ett tidigare skede i livet. Det skulle vara underbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: