Servicen har börjat…

7 02 2013

Hoj Hoj,

Så kom det lite över 1 dm lappmögel igen. Skottat 3 gånger igen då. Man vet ju att snart så blir det varmare och lappmöglet får ge sig och Tussilagon kommer i dikeskanterna, men innan dess har jag redan varit ut på premiär.

Hojen är nu uppallad och servicen har börjat. Det som skall göras är:
Byta bromsskivor fram
Rengöring av bromsok
Byta bromsklossar fram
Kontrollera klossar bak
Kolla batteripoler, laddningsregulator poler
Byta olja
Byta oljefilter
Dra på litiumfett på kedja
Kolla kylarvatten nivån

Bromskivorna lossade och jag såg vart den ens bromsskivan var sned. På sidan som är från fälgen syntes det att klossen inte kunde komma åt skivan på grund av att den är skev. IMG_0292

På andra sidan så man att klossarna arbetat sig in i skivan och skapat en kant på dom. Så det var inte undra på att den pumpade när jag bromsade. Ser också ett litet litet märke på yttersidan så det är helt klart någon avundsjuk jäkel som knackat på skivan med något verktyg, typ hammare, skiftnyckel. IMG_0293Därmed kan man utesluta vanliga Svensson som är ute och går utan det är någon hantverkare av något slag. Nu behöver jag skaffa Loctite (röd) för att lägga på bultarna till skivorna. Så imorgon kväll fortsätter pysslet med att dra fast bromsskivorna. Sen går jag över till bromsok och klossar. Rengöring av bromsok innan montering av nya klossar.

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

24 03 2013
Skye

Det kan inte ha varit ett bromskivlås som tagit i? Någon kan ha velat rulla iväg den och inte sett låset och kaboom..

24 03 2013
Runar

Hej,
Nä jag hade inte låset i skivan då jag bara skulle vara inne en kort stund och jag var ute efter 10-15 minuter igen. Idag tog jag min premiärtur för säsongen och kände lite på nya skivorna och klossarna och det var kanon sen sist jag körde.

24 03 2013
Skye

Aha.. Väntar med min premiär. Inget roligt att köra på för kalla däck.

24 03 2013
Runar

Man får ta det lite lugnt så fungerar det. Vintern har varit lång så jag var så satans sugen på att ta en tur. Det blev bara en på 4 mil.

24 03 2013
Skye

Har en film från 2011. Då däcket viker sig när jag blev tvungen att tvärnita för bilen framför. Sedan fryser jag fortfarande från förra säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: