Bromskivorna på plats.

9 02 2013

Hoj Hoj,

Mer snö har kommit sen sist jag skrev igen och en skräll till väntas i morgon. Inte bra. Varje snöflinga känns som att säsongen skjuts fram. Jag vet att det är tidigt ännu att verkligen hoppas, men denna vinter har varit så satans lång. I alla fall icke hojsäsong har varit lång. Det blev fort kallt i oktober redan och ingen hojvänlig värme.

Hojservicen går framåt. Loctite inköpt och nu är båda bromskivorna på plats. Kommer nog att bli riktigt bra med dom nya skivorna. Funderar påIMG_0294 att lämna dom gamla för omsvarvning. Dom är ju inte dåliga eller repiga för övrigt. Kan vara värt det kanske. Då har jag ju ett par utifall att någon annan jävla idiot knackar på skivorna igen.

Även bromsoken rengjorda och dom nya bromsklossarna på plats. Dom gamla var inte så slitna utan dom bytte jag förra året innan semestern, så dom har väl bara rullat runt 600 mil. Med nya skivor så ska man ändå byta klossarna för att få bästa bromseffekt och det är ju inte nåt man vill tumma på direkt. Det kan ju vara helt avgörande om det skulle vilja sig illa.

Idag ska jag lossa på plastkåpan under motorn för att kunna tappa ur oljan och byta filter. Tänkte testa Lucas Oil 10-40, semisyntetisk. Inte inhandlat ännu, men jag förbereder.  Däremot ska jag kolla lite anslutningar om det finns erg på dom. Elektronikspray för att få bort erg som det sedan bara går att torka bort och sedan på med kopparpasta.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: