Hjulet på plats igen

25 02 2013

Hoj Hoj,

Slutet av februari och snön ligger rätt djup ännu. I går var det en riktigt fin dag med mycket sol, men trots det några minusgrader i skuggan. Snösmältningen går därmed långsamt. Hoppas på den utlovade värmen som skall komma denna vecka.

Idag var jag runt och fotade och rapporterade vägskador på genomfartsvägen i Rimbo. Vägen är i ett bedrövligt skick. Stora potthål och djupa spår i vägbanan. Dom här hålen är inga som kommit nuligen utan dom har funnits under hela förra året. Nu rapporterade jag sammanlagt 8 stycken skador med foton och gps koordinater. Jag har rapporterat skador förut och dessa har blivit åtgärdade. Om det är tur eller inte vet jag inte, men huvudsaken äör att dom åtgärdas. Många är rent av farliga för cyklister och en del av dom även för motorcyklister. En del skador är i vägkanten vilket då gör att cyklister tvingas ut i vägbanan och med en bil bakom är det stor risk för att bli påkörd. Bilisten ser bara det som om cyklisten vinglar ut i vägbanan när denne i själva verket undviker en stor grop.

Hojservicen går så sakteliga framåt. Till helgen skall olja och filter köpas. Framhjulet satte jag dit i veckan. Bromsen låg på lite väl mycket, så jag toIMG_0305g loss bromsoken och kollade igen och upptäckte då att jag behövde polera upp bulten som håller oken på plats på ena sidan. Det var lite rost och ojämnheter som gjorde att oken inte gled riktigt som dom skulle på den sidan. Missade det vid övrig rengöring av oken. Efter rengöring så glider dom lättare och bara ett litet motstånd när man snurrar på hjulet, men så är det jämt efter ett byte. Det ger med sig efter nån mil. Det ska bli mycket intressant att få köra igen. Det kommer nog att vara stor skillnad med spritt nya skivor och klossar.

Efter olje och filterbytet så är jag reda att sluka några mil igen på grus och asfaltsvägar. Bara snöhelvetet har vett att försvinna. I skrivandes stund -10 grader.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: