Handtagsskydden monterade

26 02 2013

Hoj Hoj,

Så kom då äntligen handtagsskydden. Blev lätt orolig då jag såg paketet. Stor hål på ena sidan. Liten märklig diskusion utspelade sig då jag enligt biträdet inte fick öppna paketet för att se att allt var med, men jag kontrade fort med att det är redan öppet och så kollade jag att allt var med. Lite märkligt. Det var väl bättre att kolla vid utlämningsstället, då vittnen finns än hemma då jag kunde säga att det fattades artiklar. Allt var som sagt med och helt.

Lite omanligt så tog jag fram monteringsanvisningen för att få en bild av hur det skulle gå till vid monteringen. Ner i garaget och radade uppIMG_0314 delarna snyggt och prydligt. Gick igenom delarna och beskrivningen och konstaterade att det var mer skruvar och andra delar än vad som faktiskt skulle gå åt. Skjutmått togs fram för att få tag på rätt bultar. Först skulle det tas hål för dom extra vindavvisarna jag köpte till. Det visade sig vara en bra investering då man med dom fick ett bättre vindskydd. Utan dessa har vindskyddet blivit sämre än orginalet. Nu blev det väl likvärdigt. Inga problem att borra hål för skruvarna som håller spoilerna på plats på handtagsskydden. Bort med dom gamla handtagsskydden och nu började monteringen.

Gick riktigt bra faktiskt när man lokaliserat rätt delar. Det fina med dessa skydd är att dom skyddar broms och kopplingshandtag vid ett lättare missöde. Ger också ett lite merOLYMPUS DIGITAL CAMERA adventure styk på hojen. Skulle vara snopet om man är ute i ödemarken och hojeN bara välter och kopplingsarmen går av. Vid långre resor skulle det kanske vara bra att ha ett extra handtag med för säkerhets skull. Men man kan ju inte ha hur mycket prylar med sig som hellst heller.

Det var lätt att montera och bra passform. Ska bli intressant att testa dessa och jämföra dom med vindskyddet som orgianlen gav. Skulle nog tro att orginalen gav mer skydd, men detta är inte dåligt det heller.

Som ni ser på sista bilden så ger skydden utan spoiler ett minimalt skydd för vinden. Utan skydd passar det mer till en crosshoj. Så funderar ni på dessa från Touratech så lägg till ett par spoiler till dom också för att få maximalt vindskydd.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja då längtar man ut ännu mer på vägarna. Nu blir det uppehåll i garaget tills på lördag eventuellt söndag då olja och filter ska bytas. Sen är jag med servicen och vill ut på vägarna och längtar ut mer än nånsin. Så mycket nya saker som skall testas.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

27 02 2013
Peter Knutsson

Väntar med spänning på svaret om vilka handtagsskydd som du tycker ger bäst skydd mot väder och vind. Jag tycker att dom nya Touratech-skydden ser snyggare ut iallafall.

27 02 2013
Runar

Hej,
Nu har jag ju inte hunnit testa dessa ännu, men dom ser ut att ge ett bra skydd för väder och vind. Ett måste är dom extra vindavvisarna som jag monterat på. Utan dessa tror jag inte vindskyddet blir så bra. Jag skaffade dessa mest för att få ett bättre skydd för broms och koppling. Jag hade redan ett bra skydd för vind som orginal på Varaderon. Det kommerutförligare resultat när jag väl kommer ut på vägarna igen.
Ha de!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: