Servicen klar.

3 03 2013

Hoj Hoj,

Då var servicen klar och hojen är klar för att tas ut. Nu väntar jag bara på värme. Jag var in till Lelles MC och köpte olja och filter till hojen. Blev ett så kallat kit med olja och filter. Tror jag sparade någon krona. I kittet ingick iaf original oljefilter och det var väl bra då. När man är där så måste man ju bara gå runt och dreggla lite bland hojarna. Stannande vid en KTM 990 Adventure. En rätt läcker hoj, men sadeln ser lite enkel ut. Samma sadel på KTM 1190 Adventure som för övrigt är en riktigt snygg hoj om man får kitta upp den lite. En annan riktigt snygg hoj som jag skulle absolut kunna tänka mig är nya Aprilia Caponord. Såg den på mässan och den var riktigt snygg.

När jag stog där vid KTM maskinen kom det fram två herrar och vi började prata med varandra. Det visade sig att den ena av dom också hade en Varadero. Vi pratade hoj och utrustning, resor en bra stund. Mycket trevligt. Hojfolk är det så lätt att få kontakt med och börja prata och inse att vi är väldigt lika trots allt. Sen har man ju träffat på raka motsattsen. Man har förstås morsat som en normal civiliserad person gör när man sätter sig på bänken bredvid och då har dom dom tittat på en som om man var något som katten släpat in. Men man lär sig snabbt vilka det är och anstränger sig inte mer. Denna pratsund jag hade vid KTM hojen var mycket trevlig och jag hoppas att vi möts igen vid något fik.

Hemkommen igen så var det dags för sista touchen på hojservicen. Öppnade oljepluggen och lät den rinna en bra stund. Hojen står i varmgarage såIMG_0334 inte nödvändigt att köra hojen varm innan bytet. Fick stå med pluggen ur någon timme. Bort med filtret och ännu en väntan på att allt skulle rinna ut. Dit med pluggen igen och på med filtret. 3,6 liter fräsch olja fylldes på. Det blir efterkontroll av nivån efter varmkörning, men som det såg ut nu var det ok. Några kåpor som ska sättas på plats igen så är allt klart för att slå upp porten och glida ut i solskenet.

Snart möts vi därute igen hojkompisar. Det ska bli så kul att se er igen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: