God morgon sköna Söndag.

10 03 2013

Hoj Hoj,

Solen strålar vackert. Kung Bore håller sin hand över oss ännu och ruskar av sig lite snö igen. Envis härskare denna vinter. Men vi vet alla att snart kommer det en starkare kombatant. Våren är där. Bara en liten bit bort nu. Alla väntar. Varje dag med sol och någon enstaka blygsam plus grad så föds hoppet igen. Nu vänder det. Alla hoppas, men Kung Bore var bara lite oupmärksam för en kort stund och tog tillbaka sin tron igen.

Men snart är han tvungen att ge sig. Våren kommer vilket är den finaste av alla årstider. Jag vet att för vissa är det den värsta med olika allergier. Jag tycker synd om Er och tänker på Er. Mer kan jag inte göra. Vissa så svåra allergier att ett normalt liv är svårt denna tid. Varför ska det vara så? Kan inte alla få njuta av våren. Så mycket man vill ändra på, men inte kan. Detta är bara en sådan sjukdom.

Då mitt stora intresse bara kan utövas under den ljusare delen av året, så är våren för mig fantastisk. Att få ta på sig kläderna igen och köra upp twinnen från garaget. Vilken lycka. Lägga i 1:an och smyga ut på vägen lite försiktigt för att sedan öka farten. En del grus brukar fortfarande vara kvar och det var trots allt nästan 6 månader sedan man sist tog sig en tur. Man känner sig fri igen på något underligt sätt. Känner dofterna igen. En något sval vind fläktar. Vi hojåkare är lite som ett av vårens alla tecken. Man brukar se glada människor som vinkar på dom första turerna man gör på våren. Man vet då att man glatt även andra. Som den första Snödroppen eller Tussilagon. Att bara se en Snödroppe längs en husvägg kan göra en dag bra.

Så känner jag och jag hoppas att få känna så många år framöver. Jag kör försiktigt. Jag chansar inte för jag tycker om att köra hoj och vill därför fortsätta med det. Jag vill inte bli en blomma vid en vägkant som så många andra som inte varit försiktiga eller bara haft rena rama oturen eller ännu värre för att någon annan gjort att dom hamnat där.

God Morgon Sköna Söndag!!

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

10 03 2013
joebona

Ja den där kung Bore är en riktig diktator men vi får göra som dom i Egypten och dom andra länderna men här i svedala får vi kalla det för den hojjiska våren, ha en bra dag:)

10 03 2013
Runar

Ja en riktigt envis jävel i år. I Norrtälje hade dom fått så mycket snö att plogbilar var framme igen. Här är det bara lite puder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: