På väg norrut

12 03 2013

Hoj hoj,

Då var man på väg med den Röde norrut. Passerat Gillingebanan och nu är vägarna alldeles vita av snö som fallit igen. Inte mer nu. Det räcker nu. Musiken pumpar i hörlurarna. Sitter och drömmer mig bort på hojen. Långt bort. Torr fin väg. Lagom varmt. Twinnen spinner fint. Glad även den att få sträcka på sig. Mil efter mil rullar bara förbi. Njuter av varje cm. Glider in på ett fik och tar en biker macka. Nyskalade räkor, majonäs, sallad och en citronskiva. En kopp kaffe till. Vad mer behöver man. Inte mycket. Detta är frihet. Att ta sig vart man vill på sin hoj. Njuta av resan dit. Målet är inte att komma fram, utan att ta sig dit. På så fina vägar som möjligt. Allergisk mot motorvägar. Där kör man bil. Inget annat.

Söderhalls trafikplats hör jag när musiken tystnar mellan låtarna. Jag är tillbaks igen. På Den Röde. Vill tillbaka. Till bikermackan. Till fiket. Till hojen. Men det går inte. Inte när man sitter på den Röde. På väg norrut.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: