Extraljus

25 03 2013

Hoj Hoj,

Temperaturerna går upp och ner på dom olika vädersajterna nu. Onsdag den 3 April var tempen uppe på 6 grader nu. Ja det är bara att hoppas.  Det verkar som våren närmar sig trots allt. Det smakade gott med en tur i Söndags och tar gärna en till snarast.

Ett nytt önskemål har dykt upp till Varaderon. Den skulle göra sig bra med ett par örhängen ala Vision X. Extraljus med andra ord.pXIL-MX140n Dessa är riktigt smidiga små extraljus att sätt på motorbågen. Tåliga med IP-68 klass. En 5 watts LED lampa som ger 500 lumen. Att synas är guld värt när man kör hoj. Enligt en nyligen gjord undersökning så sa bilisterna att dom såg oss bra. Då kommer man ju till slutsatsen istället att dom skiter i oss. Jag ser dig, men jag kör ut ändå. Hur många gånger har man inte märkt det? Lika dant i bussfilerna. Man kommer och kör och sen ser man en smitare som bara vinklar ut i bussfilen framför en. Skulle dom göra samma sak om det kom en buss? Tror inte det.

Hur som helst så funderar jag på att skaffa några sådana extralysen. Styrs med på/av knapp så jag kan välja om dom ska lysa eller inte. Å andra sidan kommer dom ju att lysa jämt ändå. Kan ju vara bra vid taskigt batteri att kunna stänga av dom om inte annat. När tändningen är på så kan dom tändas, inte annars. Men det blir en framtida investering.

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

26 03 2013
Skye

Mina extraljus har jag skarvat från ljuset. Eftersom jag har en äldre varadero så kan jag köra på både parkeringsljus och extraljusen men satte dit en på/av knapp för att ha den möjligheten att kunna stänga av dom.

Har ett par över och de kan säljas.
http://varadero.skye.se/2012/05/dimljus-monterat/

26 03 2013
Runar

Kommer också att skarva från lyset, men kommer att sätta en av och på knapp fast dom kommer väl att mest vara på ändå. Jag gillar den runda utformning på Solo mini pod:arna så det blir sådana fast inte just nu. Jag har redan plöjt ner några tusen i år på den så det får vänta.

26 03 2013
Skye

Ja, så är det ju. Pengar växer inte som barnen tror på träd. Det ska finnas projekt till nästa säsong också så att det finns något att göra under vintern.

men.. Som du mycket riktigt påpekar. Lamporna är guld värda. Upplever att jag syns mycket tidigare i backspeglar och för andra trafikanter när jag kommer. Det är en tusenlapp men det är en vettig investering.

Sedan kan det vara bökigt att hitta en bra placering för knappen om man inte vill borra i plasten.

26 03 2013
Runar

Ha ha ha. Vilken skön bild!! Med så många instrument har man inte tid att titta på vägen, men det finns nog autopilot att koppla på. Nä jag är inte rädd att borra i plasten. Har redan en av/på för handtagsvärmarna där. Köpte Biltemas men efter ett år la strömbrytaren av. Den hade ju två lägen och jag körde ändå på fullt tills det blev varmt sen stängde jag av den. Kopplade om kabelhärvan så att nu är det fullt eller inget.
Jag har en kompis vars barn sa när han önskade sig något dyrt och han sa att dom inte hade råd. –Det är väl bara att hämta pengar i väggen.
Jag köpte en ny jacka förra året. En med neongula fällt, inte alltför mycket men sådär lite svensk lagom. Bara med den så märkte jag skillnad. Tar jag sedan min vita hjälm också så får jag fri lejd i vänsterfilen. Bilarna viker undan.

26 03 2013
Skye

Det finns original. En spanjor byggde om sin varadero. Bara discokulan som saknas..

Vi är många som kör med vita hjälmar. När jag var ute åkte med 125:orna, finns film. Så var vi 5 av 8 som hade vita hjälmar. Det gänget kör en sisådär 2-3000 mil om året så de har tänkt till för att synas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: