En tur på Rosa Torsdagen

28 03 2013

Hoj Hoj,

Halvdag i gruvan och kanon väder. Kan bara bli en sak. Hojtur efter jobbet. Tog tunnelbanan till  Danderyds Sjukhus och hjälpte Nette hem med sina väskor. Bilen parkerad i Söderhall så vi kunde välja både på 676 och 639. Tog längre en normalt innan 2 stycken 676 bussar dök upp. Första knökfull så vi tog nummer 2. Jag måste säga att det är dåligt drag i 676 bussarna. Tycker dom går så långsamt, men det kanske bara är inbillning. Jämför kanske med våra risiga bussar så det kanske känns som det går fortare än vad det gör.

Bilen hem från Söderhall och släppte av Nette. Ner till Lantmännen och köpte förhoppningsvis sista säcken med superduper salt. Behövde lägga på lite ovanför backen där det smällt och fryst till is. På med några nävar salt och in och tog en kopp riktigt kaffe. Temperaturen låg på 6-7 grader så nu skulle det bli en tur. Körde upp hojen från garaget. Arbetet med rampen lönade sig. Mycket snö runt om rampen. Monica tänkte inte följa med först, men ångrade sig och hakade på. På med alla kläder och det blev lite svettigt när man fått på sig allt. Det gäller ju att vara varm och inte frysa för då är det inte njutbart. Med GPS´n på styret så rullade vi ut från gården. Mycket grus på första biten så man får ta det lugnt.

Första stoppet blev ST1 för lite soppa. Nollställde både trippmätare (A) och vad jag kallar säsongsmätare (B). Säsongsmätaren visade  på duktiga 1075 mil. Kom då också ihåg hur förra sommaren var. Inte altför bra hojväder. Blev snopen när jag tittade på min Garmin sida över körda turer och såg att sista turen på över 20 mil tog jag den 4 November. Trodde jag slutade köra någon gång i början av Oktober. Där ser man vad bra det är med en blogg. Ut på 77:an mot Norrtälje. Solen sken från en blå himmel och kändes ganska behagligt i luften. Handtagsvärmarna var på. Torr fin väg, men lite smältvatten som runnit över här och var. Vid Rösa tog vi gamla vägen som vi brukar istället för E18. Lite allergisk mot sådana vägar.

Den gamla vägen verkade däremot lida väldigt mycket av tjälskador. Djupa dalar blandade med relativt höga gupp avlösta varandra ideligen. Bestämde då att vi får ta E18 hem istället för detta guppande. Vi gled in i Norrtälje och vid utfarten från Flygfyren dök årets första, troligen inte sista, jubel idiot upp. Man är ju van och förutser det mesta så det blev inga problem för mig.  20-30 meter framför mig svänger den jävla idioten ut framför oss, men jag hade redan fingrarna på bromsen och körde runt 45 km/h. Hängde mig på tuten och blinkade med hellyset. Tomten hade troligen inte ens sett oss trots två lysen framåt och min jacka med neon färger. Även om det är tidigt på säsongen så ska dom fan se oss.

Vi körde mot ÖoB i Norrtälje. Där träffade vi på Monica Jansson, en hoj kompis, som vi oftast träffar på då vi är på ÖoB. Det blev som vanligt en trevlig pratstund. Det blev lite investering i Påskgodis att fylla påskäggen med innan vi for vidare. Först gjorde jag en liten påskvideo utanför ÖoB. ( http://www.youtube.com/watch?v=1YYar0o4-A4&feature=share&list=UUDewyjnAohkbjjBii2vQf7g )

Hemvägen tog vi via E18 för det började bli lite svalare i luften och vi ville komma hem innan det blev alltför kallt.

Måste bara säga att nu känns det helt OK igen.

Glad Påsk på er alla, med hoj som utan.

Ha de!!


Åtgärder

Information

9 responses

28 03 2013
joebona

Låter som det blev en härlig tur:)

28 03 2013
Runar

Ja det var mycket härligt. Kom på att det var dags att ladda Scala enheterna igen. Blir nog fler i helgen. Danne va sugen på att hänga på. Måndag såg vi ut att få väader som idag. det vill säga runt 6-7 grader och strålande sol.

28 03 2013
joebona

Låter skoj:)

29 03 2013
Skye

Är det Dannemora gruva du är i? Körde vagnar därifrån häromdagen ner till Göteborg. Samma dag som bilderna från min nya kamera.

29 03 2013
Runar

Nä. Jag kallar mitt jobb för gruvan. Jag är system/it tekniker inne i Stockholm. Så det är långt ifrån gruvdrift.

29 03 2013
Skye

Jo, jag använder det uttrycket också om jobbet men nu låg ju Dannemora nära.. Så var inte så säker.

29 03 2013
Runar

Ja du ser. Många har funderat så du är inte den förste. Trots att det är nära har jag inte varit där någon gång. Ska rita upp en tur och ta med gänget på slingriga vägar dit. Idag blir det troligen en tur på hojen till Vaxholm med en i Hojggänget från Stockholm. Rapport lär väl komma. Först på FB. Sök på Runar Larsson så kommer jag upp.
Ha de!!

29 03 2013
Skye

Jag har inte facebook. Avinstallerade det för 3 år sedan då det inte fyllde någon som helst funktion mer än rensa bort skräp. Det räcker med bloggen.. 😉

29 03 2013
Runar

ok. Hojgänget lägger upp evenemang där och när vi träffas i övrigt på nån pub eller så. Vi har ingen lokal eller formell klubb. Vi vill åka hoj istället för att fixa med möten och lokal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: