Påskdagen 2013

31 03 2013

Hoj Hoj,

Det blev en mycket fin Påskdag om man inte är så kinkig med värmen. Mätaren kom iaf upp i modiga 7-8+ grader som bäst och det är inte dåligt. Så mycket har det inte varit den senaste tiden. Det var mycket varmare än turen jag tog sist.

Med denna värmebölja så måste man ju ta en hojtur. Jag tog en tur till Åkersberga för att träffa Peo som jag mötte för några veckor sedan hos Lelles i Uppsala. Jag var där och köpte olja och oljefilter till hojen. Det var den sista delen av servicen för sedan var den redo att sluka ett antal mil igen. Jag stod och tittade på en KTM Adventure när Peo och en kompis till honom kom fram och vi började prata och på den vägen är det. Så lätt är det att få nya bekantskaper tack vare hojintresset. Vi började följa varandra på fejan och sen var det dags att träffas över en kopp.

Jag tog vägen över Österåker till Åkersberga. Adressen inmatad i GPS´n så det var bara att följa den. Mycket smidigt. Hur hittade man förut? Man har väl troligen blivit lite bortskämd. Checked flag kom upp och jag var framme precis vid huset. Peo hade skottad fram en ramp för hojen, men det såg jag först när jag parkerat hojen längs vägkanten. Peo hade ett helt gäng med hojkompisar alldeles inpå knuten. Vi snackade om allt möjligt, mest hoj och hojvägar förstås. Peo skulle hämta hem sin hoj på Torsdag. En mycket sugen herre på att åka hoj var det.

Efter vi fikat färdigt så var det dags för mig igen att glida hemåt innan det blir alltför kyligt. Peo var med ut och längtan lyste i hans ögon. Jag tog några filmer på vägen dit och hem och dom finns snart under fliken filmer. Det var som vanligt underbart att köra igen även denna korta sväng. Totalt denna säsong har jag nu avverkat 26 mil.

Tack för fikat Peo och pratstunden. Mycket trevligt och vi få ta en tur senare.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: