Då var påsken över.

1 04 2013

Hoj Hoj,

Ja då var denna påsk över. En påsk med mycket vackert väder, även om den var lite kyligt där inte solen kom åt. Ganska många mil på hojen har det ändå blivit. 26 sedan hojpremiären den 24 Mars. Man känner sig van i sadeln igen.

Ja dom som inte kör hoj kan nog inte förstå vårt sug efter detta när vintern passerat och våren och sommaren nalkas. Att få ta ut sin hoj igen. Känna kraften när man vrider lite på gasen. Glida in i en kurva. Ge gas halvvägs ut. Känna hur hojen vill räta upp sig lagom till utgången av kurvan. Att få 270 kilo på rull att svänga med en ytterst litet tryck framåt med högerhanden, och den viker sig ner för en högersväng. Motstryrning. Låter konstigt, men så är fysikens lagar. För er som inte kör hoj kan ni pröva med en trampcykel. Kör rakt fram och tryck fram högerhanden med ett bestämt litet tryck på styret, så faller cykeln i en högersväng.

Glädjande nog så verkar det vara plus grader om dagarna dom 10 kommande dagarna. Onsdag och torsdag till och med hela +7 grader. Men ännu blir det ingen hoj till gruvan på ett tag. Flera minus grader vid 7 tiden då jag behöver åka. Kommande lördag ser det för tillfället ut att kunna bli en tur igen. Nederbörd mot kvällen och söndag lite nederbörd igen. Väldigt olika prognoser på dom olika vädersajterna. Ett lotteri. Någon vinner. Dom flesta förlorar.

Nu ska jag koka oss en riktigt god kopp fika med äkta kokkaffe. Så gott. Att man aldrig ledsnar på det. Jag har druckit kaffe sedan lågstadiet. Kom hem från skolan, kokade kaffe och tog en macka med falukorv på. Det var tider det. Ingen jäkla lätt youghurt eller annat ekologiskt odlat skit. På den tiden då häst var häst och nöt var nöt.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

1 04 2013
joebona

Ja du Runar det är en härlig känsla:)

1 04 2013
Skye

Håller med. Trots kylan så var det skönt att ta sig en tur och tänka på lite annat ett tag.

Din upplevelse med kok-kaffe och falukorv där nöt är nöt och häst är häst fick mig att tänka på en gammal ekonomichef vi hade.

Kallade honom för blandfärsen. Hälften nöt, hälften svin..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: