En kall morgon.

3 04 2013

Hoj Hoj,

Så satt man återigen på den Röde. På väg söderut. En vacker, men kall morgon. Kollar inte ens på termometern längre. Har typ kapitulerat. Läste i AB att våren är runt 3 veckor försenad. Borde man inte då få nån slags ersättning för det? Nåt EU bidrag borde kunna passa. Om inte får vi hoppas på en rejäl sommar bonus med en kanon sommar. Hur som helst. Detta är den absolut bästa årstiden. Täcket tas av och naturen vaknar igen. Lite underligt, att där under snömassorna, ligger gräs och blommor och bara väntar på värme för att börja växa och slå ut.

Dikena längs vägarna blir gula med Tussilago. Skogsbackar alldeles vita av vitsippor för att sedan skifta i blått. Så småningom känna dofterna av hägg och syrén igen när man kör med hojen. Nu har vi sommartid. I alla fall enligt klockan. Helt ok faktiskt då det är ljust någon timma till efter det att man har kommit hem från gruvan. Innebär ju att om det är varmt kan man faktiskt ta en kortare tur på kvällen. Tyvärr hemma för sent för att haka på dom olika gäng som drar ut en sväng under sommaren kvällarna. Det fungerar bra med en ensam sväng också. Bara jag å gumman. Faktiskt skönt ibland.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

3 04 2013
joebona

Ja det är en underbar tid som kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: