Funderingar över resor

4 04 2013

Hoj Hoj

Ännu en kylig morgon med 5- grader, men inte ett moln på himlen. Blir väl en lunch promenad idag. Säkert hojtemperatur från lunch.

Igår kväll när jag var ut på en liten runda ramlade känslan över att få möjligheten att bara åka runt med hojen i vårt avlånga land. Leta smultron ställen i landskap efter landskap. Dokumentera. Fota. Träffa folk. Låta dom berätta om just deras ort. Vad finns det? Vad har funnits? Göra en liten bok av det. En bok som skulle kunna bli en slags reseguide inom Sveriges gränser. Tittat på olika ”reseguider” över Sverige och sett att det varit ganska tunnt med innehåll. Nog finns det mer i Sverige att dokumentera. Att visa för dom som inte sett.

Jag är ingen person som packar en resväska och sätter mig och väntar på en flygplats för att sedan trängas på ett plan och så vidare. Ja ni kanske förstår, eller inte? Då packar jag hellre hojen och tar en tur runt Sveriges 25 landskap. Frugan ska förstås med, så vi kan dela på upplevelsen. Nu kanske hon inte helt delar min inställning då hon gärna reser till varmare länder, men hon skulle säkert hänga med. Som ni förstår så är detta inte ett projekt som görs på 1 sommar bara, utan det tar nog sin lilla tid.

Ja, skulle jag bli sådär ”onödigt” rik, eller komma på något sätt att kunna genomföra det så ska jag göra det. Kanske finns något fett EU bidrag?

Ha de!


Åtgärder

Information

6 responses

4 04 2013
Skye

Kan säga att planen finns här också.Sverige är ett fantastiskt land och även Norge så en rundresa längs hela kustlinjen är något som jag har tänkt på..

Midsommar blir det i alla fall en resa upp till Nordkap fram och tillbaka.

4 04 2013
Runar

Ja det skulle vara riktigt kul att förverkliga det. Vi kommer att ta en 280 mila tur upp i Sverigen i slutet av Juli början på Augusti. en sväng in i Norge från Björkvattnet och ut mot Nesnes och upp mot Mo-I-Rana. en sväng och titta på Svartisen strax norr om Mo-I-Rana. In till Sverige igen mot Hemavan.

4 04 2013
Skye

Vi har en XL-träff i Härjedalen 2-4 augusti där Transalp och Varaderos från hela landet sluter upp. Välkommen att besöka

4 04 2013
joebona

Roligt, tanken har funnits hos mig med men man undrar ju bara när man ska hinna med det.

4 04 2013
Runar

Ja enda chansen är att bli sådär onödigt rik så man kan ta ledigt under hela sommaren under ett antal år framåt. Kanske till och med att man ängnar heltid åt det. Det ska ju dokumenteras en hel del också och det skulle ju vara bra att göra under vinterhalvåret. Om man ändå fick råd.

4 04 2013
joebona

Ja det vore onekligen ett roligt projekt.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: