Sigtuna – Våfflan 6 April 2013

7 04 2013

Hoj Hoj,

Vaknade klockan 5:07. Skönt med en 7  minuters sovmorgon. För tidigt ännu för solen. Den ligger fortfarande under horisonten. Slö surfade lite. Såg efter någon timme eller så, en solstrimma som letade sig in genom persiennen. Det skulle bli en bra dag med hojåka. Dröjde mig ändå kvar riktigt länge i sängen.

Hoj åkning stod bland annat på schemat idag. Jag hade gjort en tur till Sigtuna och hem via gamla Enköpingsvägen. Det skulle bli fint det. Anneli IMG_0453och jag skulle köra och Mats, Eeva och Annika blev också intresserade. Det blev till slut bara Anneli och jag kvar.  Vi skulle mötas vid Brottby Grillen. På bilden ser ni Anneli som glider in på sin Honda CrossRunner. Köptes i höstas så hon hade bara kört c:a 50 mil på den innan dagens tur. En snygg hoj som hon kommer att ha mycket glädje av.

Det var den hittintills varmaste dagen som jag åkt hoj på denna säsong. Tempen låg på 6 grader när jag åkte hemifrån. Mötte upp Anneli i Brottby. Snackade lite innan vi körde iväg mot Våfflan i Sigtuna. Mot Vallentuna och sedan vidare mot Upplands Väsby. Vi passerade alla fartkameror utan ett enda blink. Så dyra passfoton så vi hoppade över det.

Norrsundavägen norrut mot Märsta. 263:an mot Sigtuna. Tempen låg nu på 8-10 plus grader. Det varmaste hittintills i år jag kört i. Ganska lite trafik och lite sparsamt med hojar faktiskt. SågIMG_0454 mera i starten hemma. 7-8 hojar vid ”hojfiket” hemma. Vägarna har som vanligt fått sig en snyting av tjälen.

Vi rullade in i Sigtuna och ner till Våfflan. Här var det däremot ganska många sporthojar. Säkert ett 10-15 tal. Kom tydligen från samma gäng för alla försvann samtidigt. Otroligt mycket grus på planen så man fick passa sig. Mest risk när man ska backa in och parkera då stor risk finns atta man halkar med foten i rullgruset och sen ligger man där med 270 kilo över ett ben kanske. För att inte tala om alla åskådare som ser det. Liten märklig känsla med kontrasten att sitta och fika i solen medans folk fortfarande åker skridskor bredvid Våfflan.

Parkeringen gick bra och vi tog en fika. Vid bordet bredvid oss kom vi i samtal med 2 andra hojåkare (förstås). Det visade sig sedan att vi hadeIMG_0455 gemensamma ”bekanta” från min tidiga hojåkar tid. Världen är bra liten. En av killarna kom från Gottröra som ligger 1 mil utanför Rimbo. Hans bror som var den andra och kom från Märsta. Efter fikat körde vi vidare ut mot Billbyvägen. Vi gick på 263:an igen vid Hammarbacken. Ut på 269:an och nu började vi rulla tillbaka igen.

Tog av mot Håbo för att ta Stockholmsvägen och Enköpingsvägen. Lite, om inte mycket allergisk mot E vägar. I alla fall dom som finns här nere. Norra Sverige har man ibland inget val, men då är dom mindre. Håbo ser faktiskt lite mysigt ut där det ligger vid Mälaren. Får bli en tripp hit i sommar och bara slå sig ner vid Mälaren och titta. Vi körde vidare och närmast passerade vi Upplands Bro. En bensträckare vid Stäket. Fortfarande riktigt varmt och några hojar har vi sett. Därifrån tog vi 267:an möt Upplands Väsby och vidare genom Vallentuna och hemåt. Cirkeln var sluten igen för denna gång.

Det blev en mycket fin tur igen på c.a 13 mil. Lite lagom lång så här tidigt på säsongen, med tanke på det väder vi haft. Det blir snabbt kyligt när solen börjar dala, så det gäller att vara rätt klädd och som sagt lite utrustning på hojen.

Tack Anneli för en trevlig tur och kaffet i Sigtuna. Nu fick du känna på ”Stina” lite mer och du såg mycket nöjd ut. Du har en fin hoj. Helt klart.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: