Rosenhill 2013-04-14

14 04 2013

Hoj Hoj,

Idag var det den där dagen jag skrivit om i tidigare inlägg. Dagen då det fullkomligen exploderar av hojar ute på vägarna. För min del blev det en tur med Hojgänget till Rosenhill.

Dagen började med att få ihop den nyinköpta grillen. Läste monteringsanvisningarna och där skrevs det om brickor som skulle fälja med, men dessa lös med sin frånvaro. Däremot fanns tusen skruvar med tillhörande mutter med. Bara att sätta igång. Helt omanligt så läste jag moteringsanvisningarna först. Vet inte vad som hänt? Sen var det bara att köra igång och 60 minuter senare så såg jag att det var en grill. Undrens tid är inte förbi. Skänkte en tanke till dom stackare som monterar upp alla visningsexemplar av olika grillar i affären.

Grillen stod på egna ”ben” och nu var det dags att göra sig i ordning för dagens hojtur ner till Cafe Rosenhill. Vädret var perfekt. 13 + grader vid avfärden från Rimbo. Solen sken från en klarblå himmel. Helt perfekt. Avfärd från Rimbo 11:35 för att möta upp Anneli vid ICA i Brottby. Ner till ST1 för att tanka upp hojen, men se det var tji för dom pumparna ville inte. Var lite sena så tänkte att jag tankar vid ST1 vid Roslags Näsby istället. Framme vid Brottby stod Anneli och väntade på oss. En snabb morsning för att köra vidare mot Gullmarsplan där Hojgänget skulle träffas.

Vi körde in vid Roslags Näsby och fyllde upp hojarna. Vidare in mot Stockholm och ut mot Gullmarsplan. Vad vi inte vista var att  HammarbysIMG_0507 fans för sista gången var på väg till en hemmapremiär på Söderstadion. Hammarby kommer att flytta till Tele2 Arena under sommaren. Åtskilliga tusen fans promenerade över Gullmarsplan på väg mot Söderstadion. Vi lyckades ändå ta oss fram till torget. Monica var redan på plats när vi kom. Strax efter anslöt sig Danne, Kattis och Leif. Jonas och Jens väntade vid OK/Q8 vid Globen. Vi körde ifrån Gullmarsplan mot OK/Q8 macken vid Globen för att möta upp Jonas och Jens.

En kort paus med lite snack och sedan förtsatte vi mot Rosenhill. Danne tog täten ut påIMG_0508 73:an söderut. Vi tog av mot Tungelsta för att köra slingerbulten mot Rosenhill. Klassisk hojväg där många hojåkare mött sin överman och kört fortare än deras skyddsängel kunde flyga. Tjälen hade gått hårt åt även denna väg, med rediga sprickor blandat med svackor och hål. Vi tuffade på i lagom takt. Mysiga svängar på denna väg. Djupa svängar och några med fri sikt i. Vi kom fram till Rosenhill och det hade säkert ett 40 tal gjort före oss. Det fullkomligt kryllade av hojar och jag fick parkera lite utanför för att få plats. Nu var man sugen på en redig macka och kaffe. Det fick bli enIMG_0510 köttbulle variant för mig medans Monica tog en ost/skinka. Till slut lyckades vi få plats vid borden bredvid varandra. Leif satt och pratade med en ev. handledare vid ett annat bord.

Strax efter 15:00 fick jag och Monica bryta upp för att åka hem och grilla. Gäster skulle komma 17:00 och vi insåg att det skulle bli lite tajt med tiden. Anneli som åkte med oss åkte också hem. Jag tror dom flesta bröt upp efter detta. Vi tog 226:an mot Botkyrka och Tullinge och Huddinge. Vi gick på E20 ungefär vid Aspudden för vidare färd mot Norrtull. Sen var IMG_0511det gamla vanliga vägen hem igen. Vi körde gamla Stockholmsvägen vid Gillingebanan. Vi lämnade Anneli i Brottby och fortsatte våran tur hemmet och till grillningen.

Tack alla som var med. Det blev en IMG_0513riktigt fin söndag att lägga till minnenas bibliotek.

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

14 04 2013
joebona

Nu blev jag avis:)

14 04 2013
Runar

Ja det var lite magiskt idag. Blev riktigt nöjd med höjningen av styret. 33 mm högre än förut.

14 04 2013
joebona

Ja jag förstår att det var härligt och vad kul att höjningen blev bra:)

14 04 2013
Skye

Det är inte omanligt att läsa instruktioner. För jag har lärt mig att det finns en del finesser jag inte lägger märke till för jag läst manualen. Saker som inte längre lyser upp naturligt. Tillverkaren har blivit smartare än vad jag är och det sårar…

Grattis till en lyckad hojtur. Själv körde jag ståendes mest hela dan.

15 04 2013
Runar

Jo det är ju så. Sen finns det bättre och sämre skrivna instruktioner. Den här hörde väl inte till dom bättre, men med hjälp av bilden på kartongen så blev det tydligare. Hatar när man skruvat ihop något och ser att den delen skulle inte suttit där, eller är felvänd.

Hojturen blev kanon. Kalas väder och träff med Hojgänget för en fika i solen. Kunde inte bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: