En liten sväng bara för att…

21 04 2013

Hoj Hoj,

Då har vi haft en underbar lördag och dagens väder ser ut att bli  om än bättre ut än gårdagens. Igår fick bilen på sig sommarskorna. Såg då förstås att det var dags för en uppdatering. Bilen känns så annorlunda när sommarskorna kommer på, men efter någon mil så är det som vanligt igen. Nu kör jag inte speciellt långt med bilen. Jag kör längre med hojen per år. Trotts att säsongen är ganska begränsad för hojkörning.

Förmiddagen var ganska sval och blåsig så då passade det bra med att byta hjul. Det blev varmare runt lunch så då blev det en hojtur. Vi var in till Norrtälje och sedan via lite omvägar ut till Angelica och Patrik och fikade. Det var en del hojar ute, men inte så många. Som en vanlig lördag-söndag på sommaren. På väg in till Norrtälje såg vi ett par nya sjöar. Efter Finsta var det rejäla översvämningar på åkrarna. Svanar som guppade runt. Glada över den nya sjön. Dom stora mängderna snö och sedan det snabba skiftet från kallt till varmt gjorde att snösmältningen kom igång rejält och med lite tjäle i backen så sjunker inget vatten undan utan måste ta åar och bäckar för att rinna undan. Då blir det mycket vatten som ska bort på kort tid.

I Uppsala hade Fyrisån stigit så att det började rinna över. I Norrtälje hade Norrtälje ån nått sin översta kant och var på vippen väg att rinna över. Även vägar kan vara rejält översvämmade. Det märkte vi på vägen mellan Penningby och Vreta. 2 ställen var det bara en liten del av ena väghalvan som inte stod under vatten. Dom var visserligen utmärkta med en skyllt som stod 50 meter innan vattnet. Såg man inte vattnet så hade man nog inte sett skylten heller.

Idag blir det en ny tur med hojen. Troligen in till Uppsala och en koll på Gränby Centrum. Senare på eftermiddagen blir det hämta lite möbler i Norrtälje. Denna dagen verkar bli fylld också.

Ha de!


Åtgärder

Information

6 responses

21 04 2013
joebona

Ja det är översvämningar överallt här nere i sydstaterna, igår när jag åkte till Mönsterås så var det vatten överallt. Ett ställe på våran grusväg så har halva vägen försvunnit, det har blivit ett slukhål för att det har forsat vatten under och tagit med sig allt grus, man får vara försiktig nu för när man kommer med bilen så kan det helt plötsligt bli ett hål när du åker, man trycker ner grus i håligheter som har blidats av vatten. Ha en bra dag, jag ska fortsätta med min hoj och sedan så ska jag försöka sladda till våran uppfart om jag får tag på en dubb som saknas på sladden, det får jag reda på vid lunchtid om kompisen har en som passar.

21 04 2013
Runar

Ja det är läskigt med dessa slukhål. Vid föräldrahemmet så var det alltid några ställen där det stod vatten över vägen. Till slut blev det så löst att vägen rämnade under och det dåg man inte för vattnet. En och annan bil hängde sig där innan varningsskyltar kom upp.
Hoppas dubben passar så du kan sladda lite.

21 04 2013
joebona

Ja han skulle leta i sin skattgömma (garaget) men han har det lite rörigt så han var inte säker på om han skulle hitta den, men han är klurig så han löser det nog på något sätt, inget är omöjligt för en bonde vet du.:)

21 04 2013
joebona

Sluthålet som har blivit på grusvägen är fan 70-80 cm djupt så det är tur att ingen har kört ner i det.

21 04 2013
Runar

Läskigt när marken blir underminerad. På en lös grusväg på våren så kan dom ju bara dyka upp också.

21 04 2013
joebona

Slukhålet ska det stå:):)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: