Testade kamerafästet.

24 04 2013

Hoj Hoj,

Idag blev det hoj till gruvan. Men så blåsigt det var. Riktiga kastvindar från alla håll och kanter. Man fick parera hela tiden. Lite jobbigt när det är så. Men skönt ändå att ta hojen till gruvan.

Jag satte ett fäste för kameran på motorbågen för att testa hur det blev. Satte det på styret förut men det blev alldeles för skakigt. På motorbågen satt det stadigare. Filmade lite påväg in till gruvan och kikade på det. Såg för jävligt ut minst sagt. Inte för att kameran satt på motorbågen. Det var helt ok, men kvalitén på filmen. Det rörde sig som vågor över bilden och man blev nästan sjösjuk av att titta på den. Kollade inställningarna i kameran och såg att den inte stog på högsta upplösningen. Ändrade detta till Full HD upplösning för hemresan.

Mycket meck är det med alla grejor som ska med och sättas fast. Hur som helst så tog jag några nya filmer på hemvägen och hoppades på ett bättrenolan-n90-classic-n-com-silver resultat. När jag kört några filmer så fungerade inte av och på knappen längre på styret. Skitsamma tänkte jag. Jag har iaf fått några filmsnuttar. Hemma kollade jag sedan på resultatet. och det var lite bättre, men man såg ändå tendenser till ”vågor”. På ett ställe skakade det något så otroligt att det inte gick att se. Konstaterade att det måste vara något fel på kameran. Beight. Nu får filmningen ligga på hyllan tills jag får råd med en Hero Black. Har just köpt nya hjälmar och dessa ska utrustas med bluetooth enheter. Kan ju vara rätt bra att vänta också, så kanske priset sjunker på Hero Black.

Jag behövde byta visir på min Lazer hjälm och det skulle kosta 4-500 kronor. Nu har vi haft hjälmarna i snart 5 år och det sägs att man bör byta. Nu vet jag inte om det ligger något i det eller något som hjälmtillverkarna förstås tycker. Hur som helst Så såg jag Nolan N90 classic modellen som var på extra pris nedsatt en hel tusing. Då slog jag till på en sådan istället.N_com_BT3 Monica tyckte att den var snygg och önskade sig också en och så blev det. Min har jag bestyckats med Basic Kit2 för att förbereda den för bluetooth. Det kommer i till helgen. Monicas får jag vänta med bluetooth enheten, men ska köpa batteri till Basic kittet och då kan vi prata fast trådat så länge.

Ska bli lite spännande och se om det går att para ihop med Scala Rider enheterna, men troligen inte. Det finns en uppsjö med Bluetooth tekniker även om standarden är Bluetooth 2.1

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: