Oj vilken dag!!

28 04 2013

Hoj Hoj,

Oj vilken dag det blev. En heldag i sadeln och 38 mil adderade. Vaknade tidigt trotts att vi inte kom i säng innan 2:00 natten till idag. Vi var inte ute och slarvade utan vi var barnvakter åt Milo och Liam. Bara två av alla våra underbara barnbarn :-).

07:15 slogs gluggarna upp på underteckand. Avresa skulle ske 10:00 för att möta Danne vid Gullmarsplan klockan 11. Lägerleden startades för att få duschvatten. Några koppar kaffe, och vid det här laget behöver jag väl inte säga: Riktigt kaffe. Ni vet vad jag menar. Kollade försås FB och skrev lite kommentarer här och var och vips så var klockan 9:30. Kattmat , kaffe och nåt att äta till Andreas som var hemma skulle köpas. Hojen behövde också tankas så jag slog två flugot i en smäll skulle man kunna säga. Handla och tanka. Hem med varorna och Monica höll på att ta på sig hojkläderna. Klockan skenade som vanligt iväg på slutet och messade Danne om min ankomst. Solen sken och det var 14 grader varmt.

Vi åkte hemifrån runt kvart över 10 och pinnade på ganska bra. Redan 10:54 rullade vi in på Gullmarsplan. Betydligt mindre folk än sist vi var därIMG_0541 då Hammarby spelade match och hejarklacksmarchen gick över plan. Hungern slog till på Monica och mig, så Monica gick och handlade några mackor. Danne rullade in på torget. Vi snackade och la upp lite färdväg då vi skulle möta Leif vid Skanssundet. Sista tuggan på mackan togs och vi gjorde oss klara för avfärd mot Skanssundet.

Danne tog täten ner mot Tumba. Från och till så kändes det lite kyligt. Tempen låg mellan 10 – 13 grader. Det var handtagsvärmare på för min del vissa perioder. Klockan 12:04 anlände vi Skanssundet vid färjan. Färjan gick 12:25 så vi fick vänta en stund. Medans vi stog där så sken det upp och solen kom fram helt. Innan var det lite moln som skymde ochIMG_0542 gjorde att temperaturen sjönk. Det är ingen ”grundvärme” i luften så utan solens strålar blir det lite svalt. Klockan blev 12:25 och färjan gick iväg över sundet. På andra sidan stod redan Leif och väntade.

Vi la ut en färdvägen till något fika/matställe och vi valde att stanna vid Sparreholm. Vi satt upp igen och körde vidare. Vid Hölö gjorde vi en liten tripp ut till en stuga mitt ute i ödemarken. Sånt är bara kul. Man tar en väg och ser vart den leder. Iibland leder den rätt och ibland inte. Men det gör inget för vi åker ju hoj. Lite grusväg fick vi alltså känna på också. Jag matade in Sparreholm i GPS´n och tog täten. Vi passerade då Hölö ännu en gång. Lite lustigt var det att många av vägnamnen var samma som hemma i Rimbo. Leif testade Dannes hoj och blev nog minst sagt lite kär.

Vi passerade många fina vyer och fina vägar. Tror bestämt att det är bara Stockholms län har dom i särklass sämsta vägarna. Vid korsningen vidIMG_0543 53:an och 57:an låg det en Pizzeria som serverade även Rödspätta med Pommes och annan mat. Det blev förstås fisken för Monica och mig. Mycket gott var det. Kan varmt rekommenderas om ni är i faggorna. Skämten haglade runt bordet i vanlig ordning. Det var fantastiskt kul att träffa Leif och Danne igen. Vi blev kvar en bra stund. Tiden går som bekant fort när man har kul och det hade vi vill jag lova. Medans vi åt så skingrades dom molntussar som ibland skymde solen. Vi bröt upp och bestämde oss för att stanna och ta en fika innan Leif åkte söderut och Danne och vi åkte norrut igen.

Härifrån ledde Leif oss på en fantastisk tur. Det blev 57:an bort från Pizzerian och sedan 55:an mot Yxtaholm.Sen tog vi av vägen mot Ånhammar och den gick inte av för hackor. Vilken väg. Den skulle jag vilja åka igen senare i sommar då det grönskar och verkligen ta det lugnt. Några ställen på den som jag kommer att stanna och ta några kort. Just nu ligger dom bara i min minnesbank. Vi hade bestämt att vi skulle fika i Björnlunda där Leif åker söderut. På Stationsvägen i Björnlunda ligger det ett fik som Leif kände till. Vi gled in till fiket vilket såg stängt ut. IMG_0544Vi började tänka om till en ny plats. När troligen ägaren eller kanske en anställd dök upp och hon sa att det var öppet. Ett galler för dörren mot inbrott gjorde att det såg så stängt ut. Problemet blev alltså en icke fråga och vi gick in och tog en välbehövd fika. Mer snack och galna skämt igen och klockan var 17:30 redan så vi fick tänka på att  bryta upp.

Leif tog 223:an ner mot Nyköping och Danne och vi tog 57:an ut mot E4:an. Klockan hade blivit mycket och vi ville rulla på lite snabbt hemåt igen. Vi tankade upp hojarna vid Statoil vid E4:an och tog sedan den upp mot Stockholm igen.’

Summering i mil blev 38
Summering i upplevelse fantastisk
Summering i trivsel obeskrivlig.

Tack Danne och Leif och min kära hustru som delade denna underbara dag med mig. Den kommer jag inte att glömma och nu har jag även fått den på pränt.

Turen finns som vanligt under fliken GPS Rutter.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

29 04 2013
joebona

Lät verkligen härligt, men i det sällskapet så är det förståligt:)

29 04 2013
Runar

Ja det var riktigt skoj. Tiden gick så fort när vi satt och åt och pratade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: