1 Maj 2013

2 05 2013

Hoj Hoj,

Vilken dag! Den gick helt och hållet i hojens och vännernas tecken. Saknade bara min kära hustru bakpå, som hade jobbat natt och kom hem 2 timmar efter att jag åkt.

Planeringen var att åka med Hojgänget ner till Norrköping för att vara med i 1 Maj kortegen. Klockan ringde som vanligt 5:00 , men jag var som vanligt redan vaken. Låg och drog mig en halvtimma. Vi skulle träffas på Gullmarsplan 8:00 så jag måste åka senast 7:00 hemifrån. Gjorde min situp 5:30 och kollade på termometern. +0,8 grader. Surt. Solen var på väg upp, så det fanns hopp om att tempen skulle stiga. Klockan 6 hade tempen segat sig upp till lite över 1+ och det var lite ovisst hur det här skulle bli.

Ville så gärna, men samtidigt ville jag ta en tur som frugan kunde följa med på. Visste att om jag inte skulle åka hade jag säkert ångrat mig. Det enda som nu skulle få mig att inte åka var temperaturen. Klockan närmade sig det magiska klockslaget då jag måste grensla min Varadero och åka för att komma i tid. Tittade på termometern och den hade nu stigit till + 2,7 grader. +3 hade satt som mini temp, men man är ju inte sämre än man kan ångra sig. Ut med hojen från garaget och in och svida om. Kvällen innan fixade jag omkopplaren för hel/halv lyse, då jag kanske var lite förberedd på en något längre tur samtidigt tog jag en koll på kedjan och smorde den lite. Ett tips jag fått var spraya på drösvis med 5-56 och trycka som en galning på den, så skulle den åter fungera och gjorde så även här.

Kläderna var på och all teknik laddad dagen innan. Ut till hojen och startade upp och gled iväg. Tankade upp hojen vid Roslags Näsby. Körde vidare mot Stockholm och gled in på Gullmarsplan 7:55. Där väntade Jonas, Annika och Monica. En liten stund senare gled Tommy in med Eve bakpå. Fick meddelande från Daniel om att han rullade på till Nyköping och att vi skulle träffas där. Så mycket lättare det har blivit att kommunicera nu än förr. Man har i stort sett koll på varandra hela tiden. Och det är ju valfritt hur man gör.

Vi var då fulltaliga från Gullmarsplan och gav oss av ner till Nyköping via Tumba och Skanssundet. En plats jag nu besökt två gånger inom några dagar. På färjan över blev några lite avundsjuka på mina handtagsvärmare. Dom var lite frusnaIMG_0562 om händerna. Tempen hade nu stigit till runt +7 grader. Vi rullade in i Nyköping och mötte upp Daniel och Leif vid starten för del-kortegen ner mot den stora i Norrköping. Ganska många hojar redan från Nyköping. Kortegen rullade genom Nyköpings gator som kantades av åskådare. Kortegen gick vidare ner mot Norrköping via Kvarsebo och Kolmården. Låg i täten av vårat gäng och jag hade två hojar framför mig. Slappnade av och lät dom visa vägen. Samtidigt som skylten Herstaberg passerar inser jag att dom inte skulle dit direkt. Viss förvirring uppstod i ledet, men vi kom till en bensinmack och det visade sig ändå att två av våra hojar passade då på att tanka. Vi kom tillslut fram till Herstaberg och det var långt innan starten gick iaf. Spelar ingen roll att det blir lite krumbukter när man åker hoj.

Framme vid Bilprovningen vid Herstaberg hade det börjat fyllas på ordentligt med hojar. Trots det fina vädret tyckte jag nog att det var mer hojar förra året. Det var iaf mindre ledig plats IMG_0564kvar vid Bilprovningen. Nu var vi där 45 minuter innan starten skulle gå och det byggdes på med mer hojar än vad denna bild visar. En blygsam avgift av 10 kronor per person togs ut. Jag hade laddat med en 20 och så fick det bli. Pengarna går till SOS barnbyar. Hojar strömmade till hela tiden. Manb stog och kollade in hojar som rullade in på området. Det fanns alla modeller. Sport, Touring, Enduro, Custom och till och med 2 stycken retro vespor såg jag. En skön blandning med andra ord. Alla med ett och samma intresse.

När jag stod och tittade på hojar som strömmade in så såg tyckte jag mig se en bekant person med sin nya hoj i mängden. Slog en signalIMG_0565 till honom men fick inget svar. Några minuter efter så ringde Macke upp mig och det var honom jag sett rullat in. jag var ju bara tvungen att leta upp honom och kolla in hans nya hoj. Det blev ett kort på den mycket nöjde ägaren av en Dyna Street Bob årsmodell 2013. En GoPro Black kamera monterad och man hoppas på att få se lite sköna bilder från vägarna nere i Norrköpings trakten.

Kortegen startade och vi väntade ett tag innan vi började rulla på. Skönt att lyssna till mullret från hundratals hojar som ska iväg. Vi satte oss upp och rullade efter ett gäng med Gold Wing. Den ena hade mer lampor än den andra. Smaken är som baken och det är väl tur det. Jag har ju min ideal hoj som jag tycker. Vi rullade genom Norrköpings gator och där går det utan stopp och kortegen hålls samman för vid varje korsning rondell eller dylikt så står polisen och stoppar annan trafik. På 15-20 minuter har man rullat igenom Norrköping. Vi kom fram till slutet av kortege rundan och tog en bensträckare. Här bröt jag från Hojgänget för jag tänkte passa på att hälsa på lite släktingar i Söderköping. Jag knappade in Söderköping och GPS´n fick leda oss ut på på E22:an. Jag vek av mot Sörping och övriga i gänget fortsatte rakt fram. Amy och Bengt var kvar i Norrköping och kollad p åden efterföljande bilkortegen. Jag åkte ner till Tonna och Åsa och fikade. När jag satt där slog mig tanken att kanske jag ska hälsa på några nya vänner jag fått via FB. Jag har aldrig träffat dom förut, men på nåt sätt lärt känna do mvia FB. Dom bodde ju också närms granne. Bara 9 mil från Sörping.

Så fick det bli. Kockan var strax efter 15 och en timma senare skulle jag vara på deras tomt. Jag tog E22:an söderut till Helgenäs där GPS´n visade av mig på Ulknavägen. Jag fyllde upp tanken vid Överum och skickade en blänkare via FB vart IMG_0570jag var. En smal krokig asfalterad väg ledde mig mot målet. Dom sista 5 km gick på grusväg. Härligt att få känna lite grusväg. Jag kom fram till en gård. jag kände inte igen den från dom bilder jag sett från FB. Jag tittade på GPS´n och den ville att jag skulle fortsätta en bit till. Jag såg en lite ”väg” som inte såg ut att leda någonstans och började rulla mot den. Då ser jag Kerstin stå på trappen till ett hus däruppe. Sen ser jag dom glänsande hojarna genom buskarna. Jag var framme. Paul var nere vid laggårn och hämtade upp utemöbler. Han hade sett på FBIMG_0572 vart jag var och förstod vart jag var på väg. Det blev en mycket trevlig pratsund. Jag fick fika och nybakt fika bröd. Satt fint efter denna tur. Klockan tickade på och jag fick tänka på hemfärden. Jag hade ju några mil hem. Knappade in hem destination på GPS´n och fick veta att jag skulle vara hemma 23:33. Kom då på att GPS´n står inställd på undvik motorvägar. Nu fick jag göra ett undantag och köra motorvägen hem. Då ändrades tiden till 21:45. Det var skillnad det. Bra också med viltstängsel när det börjar skymma.

Jag kom hem på beräknad tid och jag hade då kört hela 73 mil denna dag. Behöver jag säga att jag trivs med Varaderon?

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

2 05 2013
joebona

Härlig läsning och tack för besöket, det var så kul att få träffa dig IRL:):)

2 05 2013
Runar

Ja det var helt klart rätt sattsning på att åk ner och träffa er. Ser redan fram emot nästa gång 🙂
Var så säker på att jag kommer med hojen fler gånger.

2 05 2013
joebona

Det låter bra det, och jag ska se till att det finns kok kaffe hemma:)

2 05 2013
Runar

Ha ha ha. Det gick så bra med Kerstins kaffebröd som kompensation 🙂

2 05 2013
joebona

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




%d bloggare gillar detta: