Rek tur till Östhammar

4 05 2013

Hoj Hoj,

Igår när jag kom hem från gruvan så var det som en sommarkväll. 16 grader varmt. Fick för mig att köra en rekognoseringstur upp till Östhammar som jag kommer att köra med Hojgänget. Det är en tur som kommer att gå en lång sträcka på grusväg. Det blev en fika och någraIMG_0575 mackor när jag kom hem. Ville komma iväg så fort som möjligt. Mätt i magen så körde jag ut hojen och klädde på mig hojkläderna. Tog understället ändå för jag misstänkte att det kunde bli lite sent innan jag kom hem igen.

Fyllde upp hojen först, då jag tankade senast i Överum i Småland. Sen bar det iväg mot Östhammar. Turen går via Rånäs och Knutby. StraxIMG_0576 efter Knutby kan man säga är det grus upp till Östhammar.  Lite gropig som en grusväg brukar bli. Ömsom mycket löst grus och vissa partier med mer packat grus. På vissa ställen var det ganska mycket snö kvar längs vägen som för övrigt var torr. Intressanta ställen på vägen längs denna lilla grusväg. Den var även utmärkt som en cykelväg. Skyltar om Naturreservat dök upp lite överallt. Helt plötsligt dök det ett järnbruk upp. Det var Bennebols Bruk som startade redan 1683 men den masugn som finns kvar idag är från 1850 talet. Bruket försörjde drygt 300 personer.

Jag rullade vidare och strax efter där kortet är taget visade GPS´n höger, men den vär en enskild väg så det gick inte. Jag tycker det är viktigt att respektera skyltar och att ta hänsyn till boende kring vägen. Mycket kan dyka upp då dom inte är vana med att något fordon passerar kanske dagligen. Hundar går också ofta lösa på gårdarna och blir väldigt exalterade då någon kommer. Sen går ofta vägarna alldeles intill husen och ibland tror man att man hamnat på någon gård, men svänger man bara runt trappen så fortsätter vägen. Jag fortsatte alltså rakt fram. Jag såg bara en liten stund senare på GPS´n att den väg som var enskild kom ut en liten bit bara längre fram.

Det var en mycket krokig och berg och dalbane lik väg. Man fick hålla kolla på ibland ganska stora gropar. Totalt är det 3,8 mil på grus. Vi kommer att stanna till och fika och säkert ta något ätbart i Östhammar innan vi kör tillbaka samma väg mot Rimbo igen.

Idag blev det ett litet förtidigt födelsedagsfirande då dom flesta kom över idag. Jag fick bland annat designat hojsmycke. Mycket tjusigt ochIMG_0581 speciellt. Guldsmedsaffären tog hem bara ett exemplar av denna för att den ska bli lite unik. Min svärmor och hennes syster och hennes man såg denna i våras och tyckte den var jag.

Jennifer och Nellie var förstås också ner och hälsade på då Nellies kusin (Alexa) var här också. Nellie gillar bilar och hojar och vänder sig om för att titta när hon sitter i barnvagnenIMG_0587. Hon fick förstås sitta på min hoj och jag startade den och hon lös upp hela hon.

Ha de!


Åtgärder

Information

6 responses

5 05 2013
joebona

Ja det gäller att få barnen intresserade i tidig ålder:)

5 05 2013
Runar

Ja hon var inte ett dugg rädd. Satt på sadeln och tanken när jag gasade lite och hon bara log. En äkta biker vill jag lova.

5 05 2013
joebona

Det låter bra det:)

5 05 2013
Skye

Grattis på födelsedagen!

5 05 2013
Runar

Tackar 🙂

5 05 2013
Runar

Tackar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: