Slut på mjölk

6 05 2013

Hoj Hoj,

Gårdagen bjöd på vackert väder förstås, men så blåsigt det var. I flera dagar har det blåst kraftiga byiga vindar. Jobbigt om man ska köra någon längre sträcka med hojen.

Monica och jag tog en runda in till Uppsala och Gränby Centrum. Vi tog vägen förbi Thun’s i Faringe men dom hade stängt på söndagar. Vi har för oss att det var öppet förut på söndagar, men det gjorde inget för det blev en annan väg till Uppsala än den vanliga. Vi kom rakt in till Gränby Centrum. Perfekt. Skrotade runt lite. Vi såg folk som satt ute och åt mjukglass och en sådan skulle sitta fint tyckte vi. Tyvärr hittade vi inte vart de köpt glassarna. Det fick bli en kopp kaffe och en smörgås istället. Den gick ner den också utan problem. Vi vände hemåt igen då Monica skulle jobba natt.

Nette och Lukas var hemma för att fira mig. Moa hade gjort ett alldeles eget födelsedagskort till mig och ritat mig på en motorcykel och skrivit på det. Det ska jag rama in och spara. När jag skulle fika så fanns det bara en liten skvätt mjölk kvar och sedan var det slut. Jag fick åka och handla mjölk när Monica åkte till jobbet. Bilen var utlånad, så det fick bli med hoj. Nu var det 17+ grader och fortfarande sol. Kör man då till Konsum eller ICA 1 km bort och köper mjölk? Svar nej.

Klockan var 18:45. Som lämpligt ställe att köpa mjölk på blev Enköping. Lagom långt bort för att ändå hinna hem i skaplig tid runt 22:00. Jag had kört 32 mil sedan senaste tankningen så ner till ST1 och tanka upp igen. Sen bar det iväg. Åkte väster ut så solen låg konstant nästan rakt i nian. Solvisiret i hjälmen funkar bra. Lagom mörkt. Stannade till i Enköping och kollade i GPS’n om lämpligt köpställe. Det blev OK/Q8 som låg närmast. Det låg alldeles bredvid där jag var så jag var där bara minuterna efter.

In och köpte 2 liter mjölk och stoppade i sidoväskan och gled hemåt igen. Jag var hemma 21:30 igen. Det blev en liten tur på 15 mil. 13+ grader när jag kom hem.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

6 05 2013
joebona

Hahaha så jäkla bra:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: