Misterhult, Småland.

11 05 2013

Hoj Hoj,

En uppdatering från Smålands djupa skogar. Vi är nere på barndop. Alexa ska döpas. Vi sover på Kronobergsheds Vandrarhem. Tidig morgon. Fåglarna börjar sin sång. Ett par enstaka bilar passerar. Första koppen kaffe avverkad.

Resan ner gick bra. Vi tog det ganska lugnt med några kortare bensträckare och en längre i Linköping. Jag hade stämt träff med Palle å Kerstin. Jag har under flera år haft en hojlyft i garaget som jag inte kunnat använda på Varaderon. Istället för att den stod där och tog plats till ingen nytta kunde Palle få den. Bättre att den kom till nytta. Jag såg att han jagade en lyft i våras och tyckte att den skulle passa honom. Nu passade det bra att jag tog med den ner för överlämning när vi åkte ner till Misterhult. Så blev det.

Vi stämde möte på Biltema i Linköping. Många fina hojvägar såg jag korsa under E4:an som vi åkte på. Med bil är det destination som gäller. Med hoj är det vägen dit. Insåg att nästa års semester får bli söderut. Vi stannade en bra stund och fikade med Palle å Kerstin på Biltema. Mycket trevligt hade vi. Vi kommer att ta hojen ner till dom i sommar och hälsa på. Vi var tvungna att bryta upp eftersom detta var bara halvvägs mot dit vi skulle.

In i bilen igen och leta sig ut på E4:an. Tog ett extra varv typ för att ta sats i rondellen. Pejlade in skyltar och tog sats. Ute på E4:an igen. Ett svart moln på himlen framför oss. Det började regna. En ganska kort skur blev resultatet av den för oss. Till slut såg vi alla hästar på Misterhult i skogsbrynet. Vi hade kommit fram till destinationen. Så härligt att se alla hästar igen och ett litet föl endast 5 dagar gammalt. På lite ostadig ben struttandes runt efter sin mor. Bilder kommer senare på dessa vackra hästar. Ann-Sofie, en kompis till Emma och Tommy, ville pröva på att rida. Molly sadlades och leddes ut ur stallet. Ann-Sofie hoppade upp i sadeln och Emma och Jenny ledde hästen. Molly var lite sprallig och glad och trixade lite så Ann-Sofie som för första gången satt på en häst valde att kliva av.

Tillbaka igen var det Monicas tur att pröva. Hon hade ju suttit på en häst för många år sedan så hon var ju lite van. Om hojen är hög att komma upp på så är den som en liten kulle jämfört med en ardenner. Med lite hjälp så gick det galant. Hon red iväg med Emma som ledde hästen. Jag fick frågan om att rida och jag bangade inte för det. Här skulle ridas. Emma och Monica kom tillbaka och nu var det det här att kliva av en häst. Med lite hjälp så lyckades hon komma ner om än på ett underligt sätt. Nu skulle jag upp på denna skyhöga häst. Lyckades med nöd och näppe få upp foten i stigbygeln och sen skulle resten av mig upp i sadeln. Kom i alla fall upp och sedan ledde Emma iväg med Molly. Jag vet inte om jag gjorde rätt men som hojåkare så knep jag med benen runt ”tanken” och satt riktigt stadigt. Såg väl förstås ut som en hösäck på hästryggen, men det var inte nån Horse Show.

När jag satt där uppe i det blå, beundrade jag dom som sysslar med hästhoppning. Att ta sig över hinder som är 1,60 meter på hästryggen är en prestation kan jag säga. Har inte tänkt så mycket på det förut, men gjorde det nu när jag själv satt på hästryggen. Vi vände tillbaka igen och Ann-Helen lyckades få med mig på en video snutt när jag stolt red in på gården. Efter en kanske inte alltför graciös avsittning fick jag fast mark under fötterna igen. Det var kul faktiskt och kan förstå dom som rider ut alldeles själva. Lite som att ta hojen på en runda.

Idag ska vi göra Växsjö. Bilder från allt kommer när jag har tillgång till min dator igen. Tänkte inte på att ta med den då vi ändå åkte bil. Så det kan bli.

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

11 05 2013
joebona

Det var en trevlig stund över en kopp kaffe och ni är så välkommna hit när ni får lust och tid.

11 05 2013
Runar

Det var mycket trevligt och vi kommer mer än gärna ner igen.

11 05 2013
joebona

Låter bra det:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: