Barndop / Bröllop

13 05 2013

Hoj Hoj,

Ja gårdagen blev verkligen en dag att minnas. Vi var ju nere i Småland för att vara med då Tommy och Emma’s dotter Alexa skulle döpas i Slätthög Kyrka i Småland. Vi misstänkte att något mer var på gång men var inte säkra.

På förmiddagen blev det förberedelser hos Emma’s föräldrar i Misterhult. Framplockning av bord och dukning. På kvällen innan var det mycket hysch, hysch som föregick i köket som var stängt. Ingen av oss fick vara där. Lite misstänksamt, men ändå inte kanske. Ju fler kockar desto sämre soppa, heter det ju. Dukningen blev klar och vi väntade på att få åka till kyrkan.

Det blev dags att ge sig iväg och framme vid kyrkan hade flera gäster anlänt. Dopet satte igång och det var tillsammans med gudstjänsten. Alexa var så fin där hon satt på Jimmy’ s arm. Det var ett vackert dop. Alla var så fina där dom stod med lilla Alexa. Kamerorna smattrade. Ögonblicket förevigades. Slätthög Kyrka var även den en stor kyrka i förhållande till antal innevånare. Nu var det ju så förr att folk reste ganska lång väg för att gå i kyrkan. Socknen är ju stor. När gudstjänsten var slut bads dopgästerna att stanna kvar.

Då blev misstankarna förverkligade. Dom skulle gifta sig. Emma lämnade över Alexa till en av glädje gråtande farmor. Ska säga att även en glädjetår rullade ner från mina kinder också. Fast man misstänkte, så var det en överraskning. Andreas var uppmärksam utanför kyrkan då Emma överlämnade i smyg något till Jonathan som han stoppade i fickan. Vigseln ägde rum och bruden och brudgummen var mycket lugna och sansade. Såg inte ett dugg nervösa ut eller så dolde dom det riktigt bra. Tusen kort togs under vigseln och efter vigseln.

Följet åkte hem till Misterhult för ta dopkaffe som nu också blev bröllopskaffe. Nu fick vi se vad som det smusslades med i köket kvällen innan. En enorm bröllopstårta hade bakats kvällen innan. Dom hade lyckats bra att hemlighålla detta trots den stora förberedelsen kvällen innan. Det tog ett tag för oss alla att smälta detta. Ett par av gästerna hade lite förhandsinformation och hade köpt en bröllopspresent. Då tror jag minsann att brudparet blev lite tagna på sängkanten.

Tack för en underbar dag Tommy, Emma och Alexa.
Tack Ann-Helen och Alf för er gästfrihet. Så otroligt trevligt och avkopplande att vara hos er med hästarna i hagen. Hönsen som struttar omkring. Nu är vi ändå mer sammansvetsade.

Ha de!

20130513-071844.jpg

20130513-071900.jpg


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: