Österfärnebo

18 05 2013

Hoj Hoj,

Verkligen fin kväll igår. Efter lite matlagning så kändes det som om det skull rundas av med en liten hojtur. Det var 20 grader varmtOLYMPUS DIGITAL CAMERA och sol  när jag gav mig iväg klockan  19:45. Skrev ett inlägg på FB och fick ett förslag som såg intressant ut. Österfärnebo. Ingen tätort precis. Varje person har 4,1 hektar att röra sig på om man räknar hela socknen Österfärnebo. Najs tycker jag.

Ju mer jag är ute och åker på nya ställen, desto mer vill jag köra och utforska. Så otroligt mycket att se på. Om man nu tycker som jag att en hage med kor, en stengärdsgård, en kyrka, en skogsdunge, ett vackert hus med tinnar och torn är vackert. Jag skull vilja ha tid på mig att fotografera allt vackert jag ser. Problemet är bara att det skull ta sån evinnerlig tid så jag kommer ingenstans.  Upp på hojen och köra någon kilometer till för att stanna och fota.

Passerade alltså Dalälven igen denna sommar. Klockan var den enda som inte stannade upp denna vackra kväll och det var dags OLYMPUS DIGITAL CAMERAatt börja rulla hemmåt igen. Lurig årstid detta att köra i då fjolårskalvarna stöts bort från sina älgkor. För att inte tala om alla rådjur. Gryning och skymning är den tid på dygnet då dom är mest aktiva och förflyttar sig. Fick bromsa för två rådjur som passerade framför mig och ytterligare 6 stycken befann sig alldeles invid vägen lite utspridda längs vägen jag körde. Samtliga på 272:an mellan Kerstinbo och Uppsala.

Så fin asfalt att köra på även om vägen mellan Kerstinbo och Uppsala inte hör till den allra bästa så är den bättre än dom liknande vägarna i Stockholms län. Visserligen är det väl mer trafik på dessa, men då får väl underhållet anpassas efter detta. Stor tag görs på vägarna i Rimbo nu iaf. Det kommer att bli ny asfalt på större delen av 77:an som går igenom Rimbo. Man hoppas att det är rapporteringen som gett resultat.

På vägen till Uppsala på 272:an passerar man Östervåla. Kallas även för stolriket då. Östervåla har historiskt sett varit centrumÖstervåla Kyrka för möbeltillverkning. Idag är tillverkning av lastbilsutrustning och påbyggnationer gjorda av Zetterbergs som är en av de större arbetsgivarna på orten. Jag passerade här förra gången då jag tog Gävle turen. Det spöregnade och Östervåla Kyrka lystes upp i kvällsmörkret och gav intryck av att vara alldeles vit till färgen. Nu var det betydligt bättre väder så jag stannande till och tog ett kort på denna vackra kyrka. Nu såg jag att den inte var helt vit utan en lite bruten vit färg. Det som slog mig var att vägen gick alldeles förbi ingången till kyrkan.

Färden fortsatte sedan till Uppsala där jag tankade upp hojen igen på OK/Q8. Man vet ju aldrig med mig,  så det är bäst att ha full tank. Jag landade hemma igen strax efter klockan 23 och jag kan bara säga att jag är helnöjd med det lyse som min Varadero ger. Ett brett och bra hellyse, så man ser vad som rör sig i buskarna och ett helt ok halvlyse.

Det blev ytterligare 27,7 mil på mätaren denna kväll. En helt underbar hoj att bara dra iväg på och man behöver inte fundera på om det är asfalt eller grus. Bar å åk, som en känd person sa en gång i tiden.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

7 07 2015
Tangela

There’s additionally a 100 sheet multi-goal tray.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: