Furusund

19 05 2013

Hoj Hoj,

Dagen som bjöd på en fantastisk värme slutade lite svalare. Ikväll fick jag för mig att ta en sväng ut till Furusunds färjeläger. Kollade på marinetraffic på webben och såg att en Finlandsfärja skulle passera färjeläget ungefär samtidigt som nar jag kom dit. Tänkte ta några kort. Ganska magnifikt att se färjan i sundet som är 300 meter rakt över. Hojen stod på gården efter dagens tvätt. När Monica åkt till jobbet så tog jag på mig hojkläderna och körde iväg. Det var ännu skapligt varmt. Inne i samhället har dom fräst upp vägen för att ny asfalt skall läggas. Det kändes som jag hade punktering. Hojen ville hit och dit. Det var förstås inte punktering utan spåren i vägen som gjorde det.

77:an mot Norrtälje. Funderade längs vägen om jag skulle köra mot Norrtälje och ta Kustvägen (276:an) för att sedan vika av mot Furusund eller om jag skulle ta den lite roligare vägen över Addarsnäs och ut på 276:an. Kom fram till att jag tar den på hemvägen och körde mot Norrtälje. En taxi gled upp precis bakom mig vid ingången till Finsta. Gillar inte bilar som ligger alldeles i arslet på en. Några fingrar på handbromsen så bromlyset tänds och bilen backar. Kommer upp igen och på med handbromsen igen. Efter några gånger så brukar dom fatta vinken. Denna var helt nollad. Jag höll på så till Rösa där den vek av mot Stockholm. Jag tog gamla Norrtäljevägen ut mot 276:an.

Ikväll var det en sådan där tur när man inte fick in flytet i körningen riktigt. Inget flyt genom kurvorna. Vet inte vad det var, men konstigt kändes det. Svängde av 276:an ut mot Furusund. Det började bli lite disigt och det kändes betydligt svalare än hemma.  Det lilla diset gjorde väl sitt till också. Ju närmare Furusund jag  kom så tätnade dimman. Nu var jag framme och dimman låg tät. Klev av hojen och gick fram till en kille med en Transalp som väntade på att köra på färjan och snackade lite. Han hade varit ute sedan klockan 9 på förmiddagen och kört på grus med Honda Offroad Club. Skulle just fråga vart han åkt då bommarna till färjan gick upp och han fick köra ombord.

Strax efter hör jag ett jätte bröl lite till höger om bilfärjan. Jag tittar upp och ser inget. Kort därefter igen så är jätte brölet rakt framför mig. Sundet är 300 meter rakt över och nu förstår jag att det är Silja Line färjan som passerar därute utan att jag ens kan skymta den. Jag konstaterar att sikten är kanske inte mer än 50 meter. Bara vitt. Otroligt att dessa bjässar kan gå så tyst. Ingen motor hördes heller. Ett minimalt vågskvalp röjer dess passage genom sundet. Det blev inga kort tagna denna kväll. Började känna mig frusen och gick tillbaka mot hojen för att vända hemåt. +7 grader visade termometern. Det var alltså inte bara som jag tyckte. Det var svalt.

Det skulle inte bli någon utsvävning på hemvägen denna kväll. Ville hem bara. Så fuktigt att det fastnade på visiret. Fick torka av det en gång. Ju längre in mot landet jag kom så lättade dimman men kylan tyckte jag fortsatte. Lilla vägen runt Addarsnäs hoppade jag över. Ville komma hem fortast möjligt. Det blev alltså samma väg hem som dit. Dimman lättade mer och mer. När jag kom hem såg jag att termometern visade på 15 grader, men det kändes inte så. Lite dimma kan synas nu.

Det blev blygsamma 8 mil men flytet ville inte infinna sig. Underligt hur man kan känna ibland.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

19 05 2013
joebona

Ja det är lite konstigt det där när man är ute och åker och känner att flytet uteblir även om man försöker bygga upp det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: