Öregrund, bara så där….

1 06 2013

Hoj Hoj,

Fixade till motorbågen igår kväll som låg lite för nära höger gaffelben. Märkte detta då jag körde upp för en trottoar kan när jag skulle ner till garaget på jobbet. Plasten som sitter på gaffelbenet tog i. Nu finns det frigång. När det var klart så fick det väl bli en tur.

Satt och kikade lite på kartan på lämpligt mål. Valde Öregrund denna gång. På med kläder och ut med hojen från garaget och 19:38 var jag på rull. Klockan var ju lite mycket så det fick bli 76:an upp mot Öregrund. Grillröken låg tät denna fredags kväll där jag körde fram på 76:a. Dofter av syrén och grillat kött strömmade in under hjälmen. Med 20 grader varmt ute så satt många i trädgårdarna med grillarna igång.

Det var lite trafik ute. Många fick väl inte köra då en och annan öl slunkit ner till den grillade maten. Fick en sån där myskänsla på hojen. Med radio i hjälmen och lyssnade på Lugna Favoriter så var det på topp. Vid Ununge började jag möta hojar från troligen Gävle trakterna, som var på väg till Norrtälje för Custom Bike Show. Dom kom några stycken åt gången. Mestadels custom hojar, men en och annan allroad och touring mötte jag också.

Jag rullade på i jämn fin takt. Den Röde låg en bra bit framför mig, men han/hon höll ett förvånansvärt bra tempo. Till slut släppte den av passagerare och jag han passera. Jag skulle ju inte med färjan över till Gräsö precis så jag hade inget bråttom. Kom till avtagsvägen till Hallstavik och funderade på ett ta Kustvägen, men nä. Jag fortsatte på 76: an. Fantastiskt fina villor längs vägen fast för nära vägen för min del. Jag skulle inte valt att slå upp dom där, men dom hade nog sina skäl.

Passerade Harg och fortsatte norrut. Efter Hargs Kyrka tycker jag att skogen på båda sidor om vägen ser så fin ut en bit. Raka fina tallar med ganska stort mellanrum och en grön ”matta” på marken. Härifrån är faktiskt 76:an helt ok att köra. 80-90 väg med ganska mycket kurvor så den är rätt kul. Kom fram till korsningen mot Östhammar och funderade ett tag på att köra ner där och ta en mindre väg upp till Öregrund, men fortsatte på 76:an. Tog ändå av lite tidigare mot Öregrund än vad som normalt är. En kurvig sista bit in till Öregrund.

Öregrund är verkligen en av dessa sommarstäder. Jag och Tommy var upp dit sent en sommar och då va det totalt dött. Inte enIMG_0147 människa ute och allt var stängt. Nu var det tvärtom igen. Trotts att jag kom dit runt 21:00 så va flera restauranger öppna och dessa ligger bara ett stenkast från varandra nere vid hamnen. De är där alla är. En idyllisk liten stad med många trånga gator. Man skulle nog behöv vara turist i denna stad någon gång inte bara åka ner till hamnen och fika eller ta en glass.

Tog en liten sväng med hojen runt på småvägar och så ett fik med hembaktIMG_0154 bröd. Ett kanske inte så märkligt fordon, men platsen den var placerad på. Hur kunde denna vält hamna på en kyrkogård och vad var meningen med det från början? Står säkert att läsa på den, men timme var sen och jag ville rulla hemåt igen.

Det blev några bilder IMG_0145nere från hamnen också. En fin liten fyr som står i östlig riktning. Kanske inte var så liten om man nu kom närmare den men med teleobjektiv så såg den ända lite pluttig ut.  I bakgrunden ligger Gräsö dit man tar sig med färja rån Öregrund. En ganska stor ö som man kanske ska ta sig an tiden att åka över till någon gång.

IMG_0152Många fina promenad stråk läng kusten. Norr om denna bild ligger Östersjön. 79 km NNW ligger Gävle så Öregrund är en bit upp.

Ja det fanns mycket jag skulle vilja fota men som tur är så ligger ju Öregrund kvar och man får ju då nya möjligeter att åka upp hit.

Ja det blev en härlig tur igen som gick via Norrtälje och sedan hem. Kom hem 23:50 ungefär och det var 16 grader varmt ännu. Sköna kvällar som man kan köra hoj på. Det gäller bara att ha ett vaksamt öga för vad som rör sig längs vägrenen och läsa av terrängen.  Många djur har jag sett. Grävling, räv, rådjur och älg. 20 mil blev det denna sommarkväll

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

1 06 2013
joebona

Ännu en härlig tur ser jag, hoppas det blir många fler i sommar:)

1 06 2013
Runar

Det kommer det garanterat att bli. Får vi bara sol i morgon tar gumman å jag en tur. På Svenska flaggans dag är gumman ledig så då kan det bli en längre tur om vädret är med oss.

2 06 2013
joebona

Låter härligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: