Fotografen som går på djupet.

5 06 2013

Hoj Hoj,

Idag blev det en riktigt fin dag igen. 20 grader varmt ungefär och strålande sol. Dom flesta skolor i stora människobyn slutade idag så dom fick ett kanonväder.

Jag tog hojen in i morse och åkte 45 minuter tidigare än vanligt för att slippa dessa förb….de köerna. De gick väl skapligt kan jag meddela. Problemet med detta är ju att 3000 st tänker lika dant. Anledningen att jag tog hojen va att jag skulle till Sophiahemmet och röntga ett trilskade knä. På dagarna fungerar det bra, men på nätterna vaknar jag av värk i knät. Jag får böja lite på det och ibland ta en runda på golvet så går värken över. Lite jobbigt är det att inte få sova en hel natt, men det finns dom som har det värre brukar jag tänka.

Det blev ändå att sitta i köer från gruvan till Sophiahemmet. Ungefär 30 minuter från Vasagatan upp till Vallhallavägen. Man går påIMG_0191 10 minuter. Hur som helst så kom jag fram. Det stod en bil med parkeringsböter, så jag tänkte att mig ska ni fan inte få, så jag tog det säkra före det osäkra och köpte p-biljett. Hade redan klurat ut platsen för den lite finurligt att använda hållaren för GPS´n. Den sitter fast med strömförsörjnings-kabeln till GPS´n. Så fick det bli. Upp till röntgen och anmälde min ankomst. Fick sitta ner en liten stund då jag var ute i god tid, för en gångs skull. In i trumman och ett sjuhelsikes liv satte igång. Tur man fick hörselskydd med musik i. Hördes ändå ganska mycket. Min Canon PowerShot är mycket tystare 🙂

Magnetröntgen tog 15 minuter i stora apparaten och sen ytterligare några minuter i en vanlig röntgen apparat. Sen var det bara att klä på sig alla hojkläder igen och ut till hojen. P-lappen satt kvar. Skulle någon få för sig att ta den och sätta den i sin bil så är den ju märkt med ett hål. Svårt att förklara det för den som ev tar den. Så skulle man ut igen då och trängas. Gick skapligt ändå. Klockan hade ju blivit närmare 19:00 så det mesta av köerna hade ju lagt sig.

På väg till gruvan har jag sett en, som jag tycker, mycket speciell liten dunge av träd. Den ser så fin ut där den ligger mitt i en åkerIMG_0192. Jag har tänkt många gånger att jag ska fotografera den, men den är lite för långt bort för en vanlig lins.  Nu gick de bättre med Canon kameran. Ja vet inte vad det är, men den tilltalar mig på något sätt. Helt vanliga tallar. Kanske det är skuggorna som gör att dungen ser så fin ut, men det kan inte vara det heller. Vilken tid som helst så tilltalar den mig. Spelar alltså ingen roll från vilket håll ljuset kommer. Den vill helt enkelt mig något.

Jag har också ett träd som jag tycker är så fint. Det står ute i Rö på en åker. Om ni kommer ihåg Sparbanks eken så är detta prototypen till den. jag skulle vilja fota de från samma vinkel olika tider på året för att se dess liv.

När jag kom hem var mjölken slut och ni vet ju hur det brukar sluta. I kväll fick jag lägga band på mig då jag hade lite huvudvärk. Det fick bli Flygfyren i Norrtälje. Köpte även en packe DVD skivor som jag behöver. På väg hem från Norrtälje höll det på att gå riktigt illa.

Från Finsta och till Rimbo på 77:an så har den nya asfalten som lades ut i höstas börjar blöda. En remsa i mitten av vägen på båda körbanorna i båda riktningarna. Vid en skarp högerkurva släppte båda hjulen och jag åkte sidledes en bit. Kändes väldigt lång men har inte kunnat vara det. Många tankar far genom huvet. Vad händer när jag får fäste? En Highlander eller? Jag sladdad på något sätt längs med det hala och fick på så sätt ett mjukare tillbakagång istället för att jag sladdat rakt ut mot där det var fäste, för då hade det blivit en highlander kan jag lova. Nu gick det bra, men satan va läskigt.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

5 06 2013
joebona

Skönt att det gick bra med sladden, lite Valentino Rossi i dig:) Hoppas det blir bra med knät så småningom, ha det bra 🙂

5 06 2013
Runar

Nja de var nog mer tur än skicklighet att hojen valde att fortsätta på det hala en bit istället för att gå ut där det var fäste. Jag får nog tacka min skyddsängel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: