Sigtuna

7 06 2013

Hoj Hoj,

Så har vi firat Sveriges Nationaldag. Märkte väl egentligen inte så mycket av det. Vi var inte till nån hembygdsgård eller nåt. Däremot så firade vi det med en lite shoppingrunda i Norrtälje. Tyvärr hann vi inte besöka ÖoB. Vi koncentrerade oss på södra sidan, dvs Flygfyren och Clas Ohlsson. Jag behöver väl inte säga vart jag gick först, eller?

Kommer att bli kanon med ett Biltema vid södra infarten. En mycket imponerande stor byggnad som bådar gott för oss. På Clas så blev det förstås lite investeringar. En ny flaska med Sonax fälgtvätt, ytterligare en svindyr kabel för att ansluta paddan till TV’ n och lite annat smått å gott. Ikväll ska jag nog försöka göra en hojtvätt samtidigt som jag dödar ogräs mellan plattorna i gången. Säkert bättre och skonsammare för våra katter än RoundUp. Annars är salt och varmt vatten mycket effektivt.

På eftermiddagen skulle Björg göra sin premiärtur. Först skulle lite ny olja pyttsas i. Med ny olja i så skulle den bara väckas till liv efter vinterns dvala. Den var trött och ville inte utan lite startgas. Den insåg att nu var det slutvilat och stånkade lite motvilligt igång. Palle hade då kommit fram. Efter en kort diskussion så bestämde vi att köra till Sigtuna. Först lite mer luft i Björg´s framdäck och vi tankade upp alla tre. Vi körde mot Gottröra och tog sedan vanliga vägen mot Lunda Livs. Ut på Almungevägen mot Upplands Väsby.  Vid Skånela tog vi av mot Skånela kyrka. En krokig väg som är skojig att köra. Ut mot Norrsundavägen och vidare upp på 263:an. Tog av i rondellen genom Märsta ut mot Herresta. Där en krokig väg ut mot 255:an. Sedan mot Sigtuna.

Det va mindre hojar än vad ag trodde det skulle vara vid Våfflan. Mycket folk var det. Det blev en hamburgare och pommes ochIMG_0195 nog märktes det att det var mycket folk alltid. Efter 40 minuters väntan så pep och blinkade det i dosan. Man fick en känsla av att något gått snett i beställningen, men just som hoppet hade övergivit en så pep det. Det satt fint med burgaren nu. Man hade blivit ganska hungrig, Pratade med en kille och en tjej på en FJR som hade varit i Stockholm och käkat och åkt runt lite och som nu var på väg hem till Sala. Dom hade ungefär 13 mil kvar på turen. Han hade en ny FJR. Den gamla hade han lämnat in för service då han fick syn på denna. Det blev en dyr service.

Vi gav oss av hemåt igen utan utsvävningar. Jag kände mig lite trött och sliten så det var läge att lyda signalerna. Det blev alltså raka spåret hem igen från Sigtuna. Tredje besöket för mig i år på Våfflan. Palle vek av vid Arlanda för att hälsa på en kompis och Björg och jag fortsatte hemåt. Vi passerade Nifsta där det var träff eftersom det var en torsdag, men vi gled förbi. Det hade redan börjat droppa av bilar och hojar då vi mötte en hel del på vägen dit. När vi kommit in i Rimbo och skulle svänga av hem så mötte vi Anneli som kom med sin Honda.

Nu ikväll så fick hojen en tvätt. Nya högtryckstvätten fungerar fint. Mer drag än i den förra. Sonax Fälgtvätt är fina grejer det IMG_0200också. Gör sitt jobb.

Tack Palle och Björg för sällskapet!!

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

7 06 2013
joebona

Härligt men du Runar jag var inte med.:)

8 06 2013
Runar

Ha ha ha. Trodde det. 🙂

8 06 2013
joebona

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: