Kort hojtur med korv.

15 06 2013

Hoj Hoj,

Vilken dag det blev denna lördag som jag tog delar av hojgänget på en tur. Igår fredag regnade det gaska mycket från och till hela dagen. Idag var det kanonväder med sol hela dagen. I morgon skall det bli regn igen och det känns reda nu att något är på gång. Kyligare i luften och det blåser lite.

Jag hade skapat ett evenemang som jag döpte till ”Kort tur med korv”. Den var nämligen bara från Upplands Väsby till Rimbo, men den gick på smala, smala snirkliga, krokiga vägar. 6,5 mil lyckades jag klämma in på denna sträcka. Starten gick vidIMG_0307 McDonalds i Upplands Väsby. När jag kom dit såg jag massor med hojar. Fast jag kände bara i Palle´s hoj. Jag körde fram till bensinpumparna och fyllde i några liter 95 oktan. Närmare bestämt 19 liter. Det har ju blivit några mil sedan sista tankningen igen. Körde runt och fram till Donken då såg jag Jonas hoj. Parkerade min och gick in på Donken. Där stod Jonas och Palle och skulle köpa sig en fika. Trubbel i kassan gjorde att dom fick vänta ett bra tag i kön innan dom fick varsin kopp. Vi gick ut och satte oss. Efter en stund kom Björn och Suzanne.

Under tiden hade de strömmat till hojar i en jämn takt. Fler hade tydligenIMG_0308 bestämt Donken som startpunkt. En Triumph rullade in och lät inte riktigt bra. Det visade sig att den gick inte på båda cylindrarna. För att utesluta lite orsaker skulle stiftet tas ur för att kolla hur det såg ut. Då kom min verktygsväska fram igen. Tredje hojen som får hjälp av den. Stiftet i cylindern som inte gick var ganska oljigt. Kunde vara surt också med sot avlagring. Dom skiftade det högre tändstiftet med det vänstra och testade och då gick den på båda. Killen skulle åka och köpa nya tändstift direkt.

Killen blev mycket glad att jag hade verktyg som passade så han fick igång hojen. Vi gjorde oss klara för att glida mot Rimbo. Vi körde ut från Donken och mot Almungevägen. Vid Högsbro tog vi av mot Sälna och här började småvägarna. Smala asfalterade vägar, men det var en hel del hål på sina håll längs vägen. Vi tog av vid Orkesta-Haga och körde ut på Frösunda vägen. Första biten väldigt rak väg. Vid Torsholma tog vi av ut mot Arlanda.  Nu blev det kringel krokar igen. Lite dåligt skick var vägen faktiskt men det var bara att parera och väja för dom värsta groparna. Vi körde sedan längs med Sparren och förbi Lisinge Golf. Ut vid Asplund och mot Rimbo och slutdestinationen hemma hos oss.

Jennifer och Nellie hade kommit ner. Nellie sov i barnvagnen. Det dröjde inte så länge innan hon vaknade och satte igång att IMG_0322charma alla. Monika som inte följt med på turen då hon jobbat natt satte på fikat. Jag tände på grillen så den fick stå och bli bra glöd till grillningen. Vi fikade och smakade på apelsinpaj och mockarutor. Mycket gott. Vi snackade om lite av varje och många skratt som vanligt. Det var mycket trevligt och hade varit superkul om fler hade haft möjligheten att vara med. Men vi kommer att bo kvar, så det blir kanske fler tillfällen.

Glöden hade tagit sig och korvarna lades på grillen. Bröd och tillbehör plockades fram. Korven blev snabbt klar och ställdes på bordet. Snart satt viIMG_0323 och mumsade på korv med bröd och all sortens tillbehör. Enkelt men gott när man sitter ute och äter. Monika var hundvakt till Ceasar och ingen var lyckligare an han för denna korv fest. En och annan korv slank i honom också. Han behövde äta upp sig sa hans lillmatte då riktiga matte var på semester och lillmatte hade honom.

Mätta och belåtna så var det dags att tänka på refrängen för gästerna. Suss lämnade först då hungriga ”fågelungar” fanns hemma. Jonas skulle ta sig mot Uppsala och försöka träffa en bekant. Björn och Suzanne togs sig hemåt mot Stockholm igen. Palle och jag hade planer på att fortsätt en liten tur till.

Så blev det. Vi tog en kopp fika till innan vi gav oss iväg. Jag hade tänkt att taIMG_0328 med gänget ut till Gräddö Brygg Café, men tiden gick när vi satt och pratat så resten bestämde sig för att fara hemåt. Palle och jag gav oss iväg på småvägar ut till Gröddö och bryggan.  Parkerade snyggt och prydligt bredvid varandra och gick för att köpa oss en glass. Jag hade mer tänkt mig nån form av glass typ 88:an, men det fanns bara kul glass. Sen kom nästa grej. Jag som brukar predika att norr om tullarna så är cash king, hade förstås inte så mycket som 1 krona på mig i form av kontanter. Palle lyckades skrapa ihop 50 kronor och med det fick vi varsin kula i strut.

Vi drog hemåt igen då Palle hade en tid att passa. Jag skjutsade ner Monika och Ceasar till jobbet och tänkte ta mig en tur till. Andreas ville ha sinIMG_0331 musmatta så man fick väl ta hojen igen då och köra in den. Körde sedan ner till hamnen för att fundera ut vart jag skulle åka. Satte mig ner på kajkanten och tog fram kameran och tog några närbilder på hojen. En som ja speciellt fastnade för var denna. Vet inte varför men sån är jag. Blev trött när jag satt där och filofiserade så jag bestämde mig för att köra hemåt.

Tack Per, Jonas, Björn, Suzanne och Suss för denna dag. Jag kommer att minnas den med glädje när jag tittar på bilderna igen.

Ha de!!


Åtgärder

Information

Ett svar

15 06 2013
joebona

Härligt.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: