Med fika korg i packväskan

19 06 2013

Hoj Hoj,

Ligger lite efter med uppdatering a mitt hojåkande, så ja får väl göra en insats igen. Svårt att hinna med både och. Man kommer ju inte hem innan sena kvällen och sen ska man skriva och redigera lite bilder att lägga upp. Ett GPS spår ska läggas upp på Garmin sidan. Klockan 5:00 ringer sedan klockan och det är dags att göra sig i ordning för en tripp till gruvan.

Jag har i stort sett lagt ner hoj till gruvan. Inget kul att sitta i köer som rulla 5-10 km/h. Då sitter jag hellre i den Röde. Hojturen tar jag istället på kvällen när jag kommit hem. Mycket skönare. I går kände jag för att ta en tur på kvällen. Jag messade till Monika om vi skulle ta en fika korg med oss och åka en sväng. Lät alldeles utmärkt tyckte hon. Funderade lite på vart vi skulle åka, men tänkte sedan att vi skulle ta en sväng till Largen. Hundra år sedan jag var där.

Fika korgen, i form av en Jula kasse, var packad och klar och stod på bänken innanför dörren. Hojkläderna framplockade, så de var bara att svida om och köra ut hojen ur garaget. Med kameran i jackan var det bara att ge sig av. Vi hade inget kul pålägg hemma så vi stannade till nere vid ICA och köpte våra mackor. Vi gled ut på 77:an mot Norrtälje. Lite trafik och lagom varmt. Vid Finsta svängde vi av mot gamla Stockholmsvägen. En kort sväng på den för att svänga av mot Riala. Vid ”gropen”, en ”badplats” som blivit efter att sand utvunnits, var det 4 st bilar som stod och jag såg folk som badade. Kändes väl inte direkt som det var badtemperatur i luften. Kunde väl vara runt 15-16 grader. Min egen ditsatta temperaturmätare har lagt av så jag vet inte riktigt vad de var. En gissning.

Strax efter det så var vi framme vid Largen. Satsade på ett ställe alldeles bredvid vägen, men där var det folk redan så vi vändeIMG_0344 om och tog av mot badplatsen. Fram med fika korgen för nu var jag sugen på fika och smörgås. Jag hade ju i stort sett bara klivit innanför dörren, svidat om och ut igen på hojen. Smakade underbart. Tyvärr hade vi inte sol vid denna tid på badplatsen, men det funkade ändå. Hade kanske varit för varmt med sol med tanke på våra kläder. Samtidigt var de bra med dom då det var en hel del myggor i luften.

Vi kollade runt lite på badplatsen och gick ut på bryggan. Vattnet var riktigt klart. Fråga mig inte om tempen, för jag kände inte ens efter. Man såg botten till och med längst ut på bryggan. Nu säger väl inte det så mycket om djupet, men jämför man med Långsjön så ser man högst 3 dm i det vattnet. Ändå ska man inte tro att även om vattnet är klart så är det bra. Vi var för många år sedan uppe med barnen vid Gavel Långsjön som har ett riktigt klart vatten och badade. Vi klarade oss, men kidsen som var i längre fick prickar som visade sig komma från någon typ av djur som jag nu glömt namnet på.

På väg tillbaka såg jag ett sådant där ”spökträd”.  Jag gick fram och fotade och det var drösvis med larver som krälade runt. HelaIMG_0345 trädet var så gott som uppätet. Bara några blad kvar som var täckta av krälande larver. Jag har sett många träd som sett ut så här. Man undrar vart dessa larver kommer ifrån. Förra året var det likadant. En del träd är helt inspunna i ett slagsnät och ser silverfärgade ut. Bara en viss sorts träd angrips och det är kanske tur det. *Träden är hägg och larverna heter häggspinnarmal*

Solen började så sakta dala och det började bli dags att packa ihop och taIMG_0351

sig hemåt igen. Fångade några solstrålar som letade sig genom träden ner till badplatsen. Snart sjunker solen under kullen och badplatsen får vänta tills nästa da för att bli upplyst igen.

Bland träden skymtade min järnhäst. Min IMG_0348parkeringsplatta från Biltema kom tillhands i det lösa gräset blandat med sand. Lite knepigt annars då stödet sjunker ner och hojen välter. En liten finess med tältsnöret som gör att jag kommer ihåg att jag lagt ut den. Minnet e bra men kort.

Vi startade upp igen och gled ut på den lilla vägen mot Rumsätra. EnIMG_0354 mycket smal asfalterad väg fast för ”trasig”. Stora gupp och gropar gjorde den inte så kul att köra på. Vi fick i alla fall se lite vildadjur och en råbock lyckades jag ta kort på. Vackra djur. Den var ett perfekt foto objekt för den stod blixt stilla.

När vi började rulla i gen. så fick han full fart in i skogen. Ja tittade på GPS´n och såg att lite längre fram kallades det Jämtland. Trodde först att GPS´n längtade upp till Jämtland, men sen stod det så på dom postlådor vi passerade också. Vi kom ut på Rialavägen och de får man nog pröva att köra någon gång. På den var det riktigt fin asfalt.


Åtgärder

Information

3 responses

19 06 2013
joebona

Härlig läsning Runar:)

19 06 2013
Runar

Tack Paul 🙂

19 06 2013
joebona

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: