En tur med den Röde.

3 07 2013

Hoj Hoj,

En tur med den Röde är alltid ett äventyr. Ibland undrar man hur folk tänker egentligen eller snarare den totala avsaknaden av tankeverksamhet. Man ångrar ibland ( läs för det mesta) att man gjorde valet där på morgonen att ta den Röde. Tanken man hade då var att sjunka in i ett mentalt lugn med slutna ögon och några välkända toner klingades i öronen. Verkligheten brukar oftast bli en annan.

Kommer fram till Tekniska Högskolan och ser att den Röde står framme. Klockan är 17:20 och med den nya tidtabellen skall bussen åka klockan 17:17. Bara den avgångstiden får en att undra. Varför inte klockan 17:15 eller klockan 17:20? Nä klockan 17:17 går den eller som idag, skulle ha gått. Det visar sig att den inte heller åker förrän klockan 17:25.

Jag ser att chauffören har en diskussion med en av passagerare längst fram. Det gestikuleras hej vilt, men till slut stänger han dörren och kör. Äntligen. Trångt som  f_n. Varmt. Försök hamna i ett mentalt lugn där om ni kan. Vid Danderyds Sjukhus kommer två ordningsvakter ombord och börjar diskussionen med passageraren som busschauffören haft tidigare. Ytterligare väntan för oss övriga som bara vill slippa denna plåga. Till slut tar dom det smarta beslutet att ta av personen i fråga och fortsätta diskussionen utanför bussen så vi kan fortsätta.

Nu har en dam tagit sig fram till bussen. Hon har en kylväska som ser ut att väga som den innehåller valutareserven i guldtackor. Hon lyckades med en kraftansträngning att släpa ombord valutareserven. Funderade hur och med vad, man kan lyckas att packa en kylväska, så att den skulle kunna användas som ankare åt en oljetanker. Damen i fråga var nog en rysk brottare. Kylväskan var, hör och häpna, det lätta bagage hon hade. På trottoaren stod en mindre garderob. Med ytterligare en kraftansträngning så hävde hon upp garderoben i bussen. För er som kommer ihåg vinjetten till Familjen Flinta och när en av någon outgrundlig anledning hänger upp ett segel på Flintas bil så att den tippar, var detta något åt det hållet faktiskt. Bussen tippade inte med det kändes att garderoben kom på.

Som alla normalt tänkande personer så vet man att åker man buss behövs en biljett och då är det bra att ha den tillhands. Så när man packar allt, så är ju biljetten de första man packar eller? Vid ett senare skede så visar det sig inte att vara så smart. Vart tror ni damen hade sin biljett? Längst ner förstås i sin till synes bottenlösa toppmatade garderoben. Efter ett par minuters grävande lyckades hon hitta biljetten. Begreppet att hitta en nål i en höstack hade fått en ny innebörd, men hon lyckades med det smått omöjliga. Nu var allt klart, men chauffören väntade tålmodigt tills damen hade förflyttat oljetankerns ankare (kylväskan) och garderoben till en så säker plats som möjligt. Vid en kollision skulle dessa två objekt ändå fara runt jorden som två satteliter i minst två varv innan de skulle landa och skapa en fåra som bara inlandsisen skapat tidigare.

Damen satte sig ner och chauffören stängde dörren och resan gick äntligen vidare. Jag vill också påpeka att endast denna dam och ingen annan har kunnat rubba dessa objekt ur dess geografisk läge utan att ha dött.

Tar nog hojen imorgon.

Ha de!


Åtgärder

Information

10 responses

3 07 2013
joebona

Hahaha, härlig läsning och jag är inte avundsjuk. 🙂

3 07 2013
Runar

Nä det är fan ett äventyr varje gång.

3 07 2013
joebona

Ja jag förstår det, du får fram det jäkligt bra i text. Skrattade gott när jag läste det. 🙂

3 07 2013
Runar

Tackar. Gillar att skriva lite sådana här saker som du ser. 🙂

3 07 2013
joebona

Bra det för jag gillar att läsa dom. 🙂

3 07 2013
Runar
3 07 2013
joebona

Hahaha, så bra. 🙂

4 07 2013
Peter Knutsson

Hahahaha 😀 Vilken härlig läsning. 🙂

4 07 2013
Runar

Tackar Peter .-)

24 11 2014
presentiment

presentiment

En tur med den Röde. | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: