Simpnäs HamnCafé

8 07 2013

Hoj Hoj,

Den 7 Juli 2013 var den hittills varmaste sommardagen. Det var 29 grader varmt. Så gott som vindstilla på dagen. Jennifer hade födelsedagskalaset och Ann-Helen från dom djupaste småländska skogarna var på besök. Främst för att träffa lilla Alexa förstås, men passade också på att komma över till oss. Det var jättetrevligt att träffa henne igen. I sommar tar vi oss ner till Småland igen.

Kvällen kom och vi tog fordonet med för många hjul in till Norrtälje och lämnade av Andreas hos en kompis. Det var LAN på G. Hem igen och då svidade vi om och tog det rätt fordonet för en tur. Jag såg att några åkt till Simpnäs under dagen och blev lite nyfiken på det. Jag har inte varit dit med hojen, men med bil för många år sedan. Sagt och gjort. Ut med hojen från garaget och iväg upp mot Nånö . Lite tråkig väg dit, men inget större val finns det. Vidare till Väddö där vi tog ett litet stopp för inköp av lite dricka. Det var fortfarande riktigt varmt, så man behövde dricka.

Träffade en äldre herre som kom fram och pratade och han var lite intresserad av hojen. Hans som hade flera hojar, men i år inte kört något på grund av en bilolycka tidigt i våras. En bil kom över på hans sidan och frontade honom. Han klarade sig med ett gäng av benbrott. Ja man vet aldrig vad det är för idioter man möter, säger jag bara. Vi klev upp igen på hojen och åkte mot Simpnäs. En mycket trevlig väg måste jag säga. Superbt skick. Inga gropar eller gupp. Backe upp och backe ner, sväng höger, sväng vänster. Så ungefär går den hela vägen lite över 2 mil.

Vi passerade Barnens Ö och där fans det en restaurang som låg alldeles bredvid vattnet. Såg riktigt najs ut. Vi gled förbiIMG_0556 med siktet inställt på Simpnäs. Strax var vi framme vid Hamn Caféet. En liten röd stuga alldeles vid kajen. Vi kom dit alldeles innan dom stängde och vi tog en fika. Antagligen var vi riktigt kaffesugna för kaffet smakade alldeles otroligt gott. Nästan som kok-kaffe. 🙂

Det fläktade lite från havet så vi satt bara och myste en stund. Det var en sådan otroligt fin sommarkväll. Jag vet inte hur många man fått uppleva hittills i sommar och jag hoppas på att det blir fler, när vi kan dra nytta av dom ännu mer.

När vi satt där så såg vi lite fåglar som jag fotade. Ingen fågelexpert, menIMG_0546 jag tror det var ankor. Dom hade ett ställe där det verkade vara fullt med mat för dom höll sig där hela tiden. Vi tog en runda ut på piren och där sattIMG_0551 nästa fågel som var något irriterad på oss för den hade sitt bo under piren i närheten av där vi var. Den gav oss en skarp blick och sa något åt oss.

Det var vackert att se ut över havet och dom fyrar som vägledde fartygen i höstmörkret. Några måste jag bara ta med här och det är en liten stuga som låg ungefärIMG_0548 300 meter från piren där vi stod. Den såg så läcker ut där den låg ensam på den lilla karga stening ön 200 meter ungefär från land. På sommaren är det nog helt ok, men på vintern är det nog ingen höjdare.

Klockan gick som vanligt alldeles för fort och vi blev tvungna att dra oss hemåt. Gruvan kallade igen dagen efter så det var bara att sätta sig på hojen igen och börja åka hemåt. Några extra svängar blev det förstås. Vi åkte ner till en badplats och sedan ut till en brygga. Några korta svängar på lite grus. Ville inte åka hem. Till slut så drog vi oss ut mot Väddö igen. På hemvägen tog jag av från Nånö vägen och körde grusvägen mot Koludden. En mycket rolig grusväg. Det märks inte att Monica är med, så grusvägar med passagerare är inget problem. Körde med packning och Monica på grovt singel några mil förra året. Det gick, men det var jobbigt. Förbi Koludden blir det sedan asfalt som sträcker sig ut till väg 280 igen. Vi var hemma igen runt 22:30 och det var fortfarande +22 grader ute. Härligt. Nedan ser ni en nöjd Biker som fått lite kaffe och en morotskaka.

IMG_0545Ha De!


Åtgärder

Information

3 responses

8 07 2013
joebona

Låter som en perfekt kväll. 🙂

8 07 2013
Runar

Ja den var helt perfekt. Hade jag haft semester hade vi åkt mera. Frugan var ledig, men gruvan krävde min närvaro. Det var en sådan skön kväll. Vi tog lite omvägar hem iaf.

8 07 2013
joebona

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: