Mjölk måste man ha….

14 07 2013

Hoj Hoj

Tog hojen till gruvan i Fredags. Fint väder som det varit nu under en längre tid. Blir lite rädd att det inte finns något kvar snart. En vecka till i gruvan, sen är det våran tur att ta en tur.

Jag har funderat många gånger på att  ta en sväng ner till Trosa, men hemifrån så har jag 6 mil transport sträcka först. När jag nu hade hojen på jobbet så var det ju läge att ta en tur ner och kolla efter en 3 dl mjölkförpackning. Jag slapp ju den långa transportsträckan och för mig räcker det bara att ta mig ut från stan genom alla rödlysen och annat som är i vägen. Från gruvan blev det Vasagatan söderut och över Centralbron. Svängde av mot Gullmarsplan. Planen var att ta mig ut på 226:an men på något sätt så lyckades jag köra vilse som vanligt på södra delen av Stora människobyn. GPS´n hänger liksom inte med riktigt och visar när jag passerat korsningar att där skulle jag åkt av.

Jag lyckades efter lite snirkliga vägar ta mig ut på 226:an och nu var jag äntligen på väg mot Grödinge. Ut på 257:an och vidIMG_0604 Malmsjön hade en lastbil kommit lite för långt ut med ett hjulpar som hade sjunkit ner i gruset och olyckan var ett faktum. Det var ingen skadad och Polis och bärgare var på plats. Strax därefter vek jag av mot Skanssundet. En mycket rolig väg. Beteendet på vägen är en sådan där typisk måste-hinna-till-färjan väg. Som den som vi har ut till Furusund. Det gasas ganska vilt för vissa för att hinna med färjan. Eftersom jag inte hade någon kolla på tiderna så blev jag omkörd av några och förstod väl att snart skulle väl den gå, men jag hade ingen brådska. Vill se mig omkring istället för att bara gasa på.

Jag kom fram också till färjan men den stod då på andra sidan. Det var 25 minuter innan färjan skulle gå. Detta gav mig istället tid att sträcka påIMG_0605 benen och fota lite. Det var en riktigt varm kväll och klockan hade väl nu blivit runt 18:30. Färjan öppnade bommen och jag och 4 bilar rullade på och sen bar det iväg ut över sundet.

På väg ut till väg 218 minns jag när jag åkte denna väg den 1 Maj i år med Jonas, Tommy & Eve, Annika och Monica. Då var det 2 svanar som flög bredvid oss en bra bit på vägen. Vi körde i 60 – 70 km/h och svanarna höll samma fart. Mäktig syn då dom var riktigt nära oss.

Så var jag framme vid väg 218 och bara några kilomenter kvar till Trosa. Strax så passerade jag skylten och jag var framme iIMG_0610 Trosa. Svängde in på parkeringen vid ICA Store som var det första jag såg. Möjligen fanns det 3 dl mjölk paket där. Hittade inget mjölkpaket i den storleken, men jag var lite hungrig så jag passade på att köpa en sallad och en dricka som jag festade på vid parkeringen. Ännu kände jag inte igen mig riktigt då det var säkert 15 år sedan jag var här. När jag ätit upp så tog jag och körde in mot centrum. Kom bara en liten bit in så kände jag igen mig.

Torget med den fina oasen mitt i. Minns att jag satt där och skrapade trisslotter med Monica, Anita, Alf och Elisabet. Jag minns att både Monica och jag fick ingen vinst och gånger 10 till och med.  Ska man förlora så ska man göra det rejält, så det inte är något snack om saken.

Vandrade vidare över Östra Långgatan och ut på bron. Fram med kameranIMG_0614 igen och tog ett kort över ån som leder genom Trosa och mynnar ut i Östersjön. Ganska folktomt denna kväll. Bara ett ibland högljutt sorl från restaurangen strax till vänster om denna bild. Möjligen heter restaurangen Svalins Spis.

Timmen började som vanligt bli sen när jag är ute och jag hade ju en bit hem igen. Tog mig tillbaka till parkeringen och klev upp på springaren igen för hemfärd. GPS´n visade nu samma väg, men jag var inte av den uppfattningen utan struntade i anvisningen och följde 218. Tog vänster efter avfarten mot Vagnhärad. Inte E4:an. Nä, nä. Blev ett riktigt bra vaIMG_0617l som vanligt igen. Kom ut på 57:an och Södertälje åt höger, men till vänster stod det Gnesta 4 km. Så när man ändå  är ute och åker så, varför inte. Det blev alltså vänster mot Gnesta.

Några kort blev det här också innan jag var tvungen att dra mig hemåt. Började också bli lite trött. Ut igen på 57:an och mot Södertälje. Kom såsmåningom fram till E4:an men fortsatte förbi och tog lilla vägen mot Södertälje. ett alldeles ypperligt val igen. Gick inte på E4:an förrän vid Södertälje. Sen tog jag bara stora vägar hem då klockan närmade sig 23:00 och på kvällen är det rätt skönt att veta att det är stängsel mellan mig och dom vilda djuren. Då kan man trycka på lite. På sista biten från Söderhall och Rimbo såg jag både rådjur och älg alldeles bredvid vägen och där är det inget staket så man får hålla igen lite.

Det blev en mycket skön tur igen som slutade på runt 35 mil.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

2 responses

14 07 2013
joebona

Livet leker. 🙂

14 07 2013
Runar

Verkligen 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: