Premiär till Wenngarn

19 07 2013

Hoj Hoj,

I torsdags tog jag ock gjorde premiärturen till Wenngarn. Slog en signal till Lasse på eftermiddagen då han hade semester och hörde om han ville hänga på och han funderade inte ens. Hakade på direkt 🙂

Han kom strax efter det jag kommit hem 18:30. Jag var precis på väg att gå ner till garaget och köra ut hojen när jag hörde hur han kom mullrande. Jag körde ut hojen och klädde på mig hojkläderna. Det var en riktig behaglig värme denna kväll. Jag tänkte vi skulle ta lite ovanlig väg till Wenngarn så vi fick en lite längre tur på köpet. Det är ju inte målet som är grejen utan resan dit, men det vet alla hojåkare.

Vi tog 77:an mot Uppsala men vek förstås av vid Gottröra macken och körde mot Lunda. En krokig väg som blivit lite förstörd på grund av en dålig lappning av vägen. Kante precis där en hojåkare trivs som bäst. Men man får ju hantera detta också som hojåkare. Vid Lunda blev det 273:an mot Upplands Väsby. Lite tråkig väg med långa rakor, men ett måste tyvärr. Man får grunna lite och fundera lite på livet så rullar det på bra. Vägbyte mot Skånela Kyrka och ut mot Norrsunda Kyrkby. Denna väg är lite roligare. Kurvig som en kvinna, fast saknar kullar 🙂

Vi tog av mot Märsta och ut mot Herresta. Tog av mot Sigtuna och ytterligare en krokig väg lik den förra. Ut på 255:an en kort bit och sedan vanliga vägen mot Sigtuna. Tog av vid rondellen mot Uppsala och några kilometer norr om rondellen är avtagsvägen till Wenngarns slott. Framme vid Wenngarn hade några samlats, men inte alls så många som jag trodde det skulle vara. Det är ju semestertider så många är väl på semester så det var väl därför. Några hojar fanns det där iaf. 99,9 % custom och långgafflar med aphäng. Man kände sig lite ensam med min all-road. Jag tycker inte det spelar någon roll vad man kör, bara att man kör. Jag morsar på alla jag möter, men dom jag möter har tyvärr inte samma inställning. Jag vet inte om vissa anser sig för mer beroende på märke dom kör. Dom får väl känna så om dom vill och trivs med det. Jag tycker det är löjligt minst sagt.

Vi tog en fika. Dom tog inte kort beroende på att detta var lite provisoriskt efter branden och det tänkte jag först på när vi kom dit. Vi lyckades iaf sala ihop till varsin kopp fika. Vi kollade in dom hojar som fanns och några få bilar. Totalt hade det kanske bara samlats runt 45-50 hojar vilket är mycket lågt mot vad det brukar vara.  Några bilder från Wenngarn kommer nedan.

IMG_0676

IMG_0674

IMG_0675

Ha de!!


Åtgärder

Information

5 responses

19 07 2013
joebona

Kurvig som en kvinna, fast saknar kullar, den var bra Runar och jag håller med dig i det du skriver om vad man åker spelar ingen roll och tycker precis som du att den där märkes,klubb,eller typ av hoj fixeringen blir löjlig, ta vad du har och trivs med och åk, träffa likasinnade och ha hur kul som helst oavsett märke eller modell.:)

19 07 2013
Runar

Ja helt sjukt. Vet inte om jag berättat det men förra året när vi var på semester så stannade jag och Monica vid en mack för att köpa en dricka och sträcka på benen. Där satt två HD åkare på en bänk. Vi stannade bredvid och gick mot en annan bänk. Vi morsade och dessa två tittade på oss som om något som katten släpat in. Skit ner er tänkte jag. Vilken inställning alltså.

19 07 2013
joebona

Ja den är ju så jäkla trist den inställningen. Helt rätt tänkt av dig. 🙂

19 07 2013
Peter Knutsson

Rätt tänkt Runar. Dom tror att dom e guds svar på hojåkningen fast vi alla e likadana.

20 07 2013
Runar

Ja så tråkig inställning, men man har ju lärt sig vilka som det är lönt att prata med. Jag tycker det är kul å träffa nya hojåkare när man är ute. Det rycker till och med i vänsterarmen när jag kör bil och möter hojåkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: