Semester tur 2013 – Dag 1

21 07 2013

Hoj Hoj,

Ja då var vi iväg på första etappen ev 7 på semestern 2013. Första etappen skulle gå till Leksand.

Vi började packa väskorna redan igår kväll. Nya drybagen blev en hit. Sovsäckar, lakan, örngott, lågskor och jeans packade vi i säcken. Köpte ett räcke till topboxen och där blev det perfekt för säcken. Inte så stor vikt då man inte vill få den så högt. Regnkläder, jackor i topboxen. Fika korg och lite verktyg i ena packväskan och i den andra kläder. Elektronik prylar i tankväskan.

9:02 körde vi ut från gården och lämnade Tomtebovägen. Siktet och GPS’ n inställt på Leksand. Mot Uppsala som första stad och sedan mot Sala. Strax norr om Sala sög det i fikatarmen. Vi gjorde ett stopp och fikade och tog våra mackor. Detta blev våran frukost. Tänk att fika och macka alltid smakar så gott när man är ute.

Vi fortsatte och närmast kom vi till Avesta och sen körde vi mot Fagersta. Från Fagersta mot Ludvika. Vägen går längs med vatten från Fagersta till Smedjebacken. Vid Smedjebacken tog vi en fika på en rastplats. Där fanns det att köpa och det smakade riktigt gott. Några hojar passerade norrut. Vi har faktiskt mött en hel del hojar som varit ute. En del med packning fast dom flesta utan. Vi körde aldrig fram till Ludvika utan vi tog en mindre väg till Borlänge.

Vid Borlänge tog vi inte av på väg 70 mot Leksand utan vi körde rakt över väg 70 och tog en mindre krokig väg till Leksand. Vi kom in från norra delen av Leksand. Jag hade fått adressen till vandrarhemmet från någon internetsida. Där stod det Parkgatan 6 men den riktiga var Parkgattu 6. En förväxling hade alltså skett. På Parkgtatan 6 kan jag tala om att där ligger musikskolan. Jag ringde till Vandrarhemmet och då fick jag förstås rätt adress. Detta var vanligt enligt värden på Vandrarhemmet.

Vi installerade oss och tog det lite lugnt. Hungern slog till som en förkylning. Vi hade när vi snurrat runt lite i Leksand kollat in en korvmack. Kommer osökt in på mackar. Det är inte många som kan erbjuda 98 oktan har jag märkt. Har inte tänkt på det förut av förklarliga själ. Lyckades iaf hitta en Statoil där en pump kunde leverera det. Tankar alltid fullt på kvällen så är det bara att köra vidare på morgonen. Var var jag nu? Jo hungern hade slagit till och vi tog hojen in till Leksand och tog en dubbel korv med pommes. Satt fint, men jag blev tvärmätt och orkade inte med hela portionen så några pommes och några blad blev kvar.

Jag var in på Coop och köpte kaffefilter. Tyvärr får man klara sig på brygg kaffe ett tag framöver, men det får väl gå. Vi åkte ner en sväng till kajen och satte oss en stund. En stor båt drog igång sin motor och det var ett härligt ljud. Det hade nog dragit lika mycket bränsle på väg ut från kajen som min Varadero upp till Leksand. Satans skönt ljud var det om den och vi slapp ju betala bränslet så får oss var det ett nöje att lyssna.

Vi bröt upp från kajen och vände ”hem” till Vandrarhemmet. Vi har ett ”eget” hus med flera rum som är tomma. Nackdelen är väl att i vårat hus finns muggen på nedervåningen som flera använder så det är ett satans spring där nere.

Nu ska jag ut och fota lite och fixa lite kaffe så vi har till i morgon bitti. Vi har en suverän ståltermos som håller värmen något otroligt.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

21 07 2013
joebona

Härlig läsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: