Semester tur 2013 – dag 2

22 07 2013

Hoj Hoj,

Då var vi framme för etappmålet dag 2. Tänndalen. Solen har skinit hela dagen från en klarblå himmel. 20 grader varmt, så det har varit alldeles lagom väder att köra i. Värden för vandrarhemmet berättade att i morse var det frost på dom parkerade bilarna vid vandrarhemmet.

Vaknade som vanligt långt innan tuppen. Närmare bestämt klockan 05:15. Surfade runt lite på Aftonbladet och läste om allt elände som hänt som vanligt. Delade med mig av nyheterna till Monica när hon vaknade runt klockan 5:40. Hon var måttligt intresserad av vad jag hade att rapportera. Vi duschade och gick sedan och åt frukost. Så fint att betala det där lilla extra och få frukost. Mätta och belåtna började vi göra oss i ordning för avfärd. Fixade fika och bredde mackor att ta med.

Lastade på packväskorna, tankväskan och säcken så bar det iväg. Vi körde väster om Siljan och då menar jag inte E45: an utan en mindre krokig väg. Nordväst om Mora gick vi på 70:an. En riktigt tråkig väg, men i fint skick och det rullade på bra upp till Älvros. Där blev det 311:an norrut mot Tännäs. Denna väg gick på ganska höga höjder och var på sina ställen riktigt guppig. Det gällde att anpassa farten. Här såg vi första renen som gick och betade obekymrat bredvid vägen. Det var en typisk vägren 🙂

En del hojar har vi mött nu och pratat med en del som varit ute och semestrat. Lite lustigt när man är ute så här så har många av dom man pratat med känningar eller kontakter i Rimbo. Vi pratade med en herre i Älvdalen och det visade sig att han köpt sin hund i Rimbo. Värden för Vandrarhemmet i Leksand hade en svåger i Norrtälje. Lustigt är det. Vid Tännäs tog vi 84:an upp mot Funäsdalen och sen vidare till Tänndalen där vi slog läger för dag 2. Ett riktigt fint rum med ett pentry, plattor, micro, vattenkokare och kyl. Egen toalett och dusch. 720kr med frukost för en natt och 2 personer. Helt ok. Det enda som saknas är en kaffepanna 🙂

I morgon blir det ett spännande parti, ett ganska långt parti med grusväg. Nu ska vi ner till Funäsdalen som ligger 6 km från Tänndalen och käka.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

22 07 2013
joebona

Det låter riktigt härligt. 🙂

22 07 2013
Runar

Ja det har varit riktigt härligt. Många kort blir det när vi kommer hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: