Semester tur 2013 – dag 7

27 07 2013

Hoj hoj,

Idag körde vi från vandrarhemmet i Borgsjö. Av 5 tält så får det 1,5. Det var ett före detta stall som var omgjort till vandrarhem. För det första så har den häst som varit i den spilltan inte varit högre än 1 meter i mankhöjd. Jag slog i skallen varje gång jag gick in. I duschen hade nog hästen precis gått ut för det luktade häst så otroligt mycket. Det kändes inte fräscht. En allergiker har knappast kunnat vara där. Vi sov med dörren öppen hela natten.

Vi körde vidare mot Bollnäs via Ånge. 83:an mot Ljusdal och Bollnäs. Vid Hennan så stannade vi och tog en smörgås och lite kaffe. Läste senare på kvällen att en person saknades efter att ha räddat sin far från att drunkna. Vi mötte brandbilar när vi åkte därifrån. Måste skett ungefär samma tid som vi var där.

Vi kom fram till Ljusdal, men vi rullade förbi och stannade istället i Färila. Vi tog en festis och en kaka där innan vi åkte vidare mot bollnäs. Nu hade det blivit ordentligt varmt igen. Mätaren på hojen visade 28 grader när jag körde. Strax rullade vi in i Bollnäs på väg 83. Jag hade inte grejat något boende så vi tog oss till Turistbyrån. Jag frågade efter ett boende så nära centrum det gick och det fanns ett som hette Voltersberg. Ett mycket trevligt värdpar, Inger och Kjell Malmström. Ett fint rum på c:a 60 kvadrat. Vi bodde ungefär 500 meter ifrån centrum. Vi pratade med Kjell å Inger säkert en timma innan vi gick ner till centrum för en bit mat. Är ni i Bollnäs och vill ha ett mycket trevligt boende nära centrum så lägg Voltersberg på minnet.

Det var en hantverkskväll denna lördag i Bollnäs då lokala hantverkare som sysslade med att göra hantverk av kasserade saker. Inger och Kjell hade tillverkning och var en av dom som visade och sålde sina verk. Vi var ner till en tjej som gjorde saker av glasflaskor bland annat. Hon hade varit och prövat glasblåseri på Kosta till exempel. Hennes rygg klarade inte av det tunga arbete det innebar som glasblåsare, men ville ändå syssla med glas. Hon lärde sig en teknik hos en glasblåsare i småland som återvann glasflaskor och formade om dessa till skålar, lampor, vaser tillbringare och mycket annat.

Idag bär det av hemåt igen. Vi har lite till att utforska, men det känns lite tråkigt. Vi har varit med om så mycket under denna vecka som vi varit ute på. Ikväll kommer uppdateringen från sista etappen hem.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: